Trollar pirater, la ut fulversion på torrent-sajter.

Om man inte kan få alla att betala för sitt spel, kan man åtminstone jävlas med friåkarna. Så tänker #Noodlecake, studion bakom retroshootern #Shooting Stars och slängde ihop en humoristisk örfil på piraterna.

Man har lagt upp en specialversion av spelet på diverse torrentsajter och i forum, med den lilla twisten att den tredje bossen nästan är omöjlig att spöa. Den pirat som trots allt tar sig vidare står inför nästa bekymmer – en boss som är omöjlig att spöa.

När man åkt på pisk av någon av bossarna möts man av det här beskedet:

Dying sucks, right? But pirating indie games sucks much more. Please support us and buy Shooting Stars.

Shooting Stars kostar inledningsvis omkring 8 kr till Android och ca 25 kr till Ios. Att den första är billigare beror på tidigare dåliga erfarenheter av piratande på Android-plattformen. Utvecklarna skriver att endast omkring 11 procent av de som spelade deras Wayward Souls faktiskt betalade för det. Man understryker att man inte släppt den omöjliga Shooting Stars-versionen med ambitionen att stoppa piratkopiering – den kommer fortsätta ändå, och man ser den inte som förlorade intäkter. Snarare är den ett kul sätt att marknadsföra spelet. Man ser piratversionen som en sorts demo för det fulla spelet, och hoppas att den får en eller annan att plocka fram betalkortet.

Haha, min backlog fylls också och jag har inte ens en inkomst. Men de flesta spelen är från 75-90% reor och Humblebundle. Finns säkert folk som köper skepp som inte ens finns i Star Citizen för 4000 kr, men vägrar betala för spel :( 25/08 Nope, jag resonerar sjävklart inte så. Fan vad alla missförstår lätt på internets. Jag satt och spånade på hur folk förmodligen tänker och agerar. Alla dessa som uppenbarligen kopierar. Som sagt, dom hade säkert stulit sin telefon och sin mat om det var... 21/08 Även den sämsta av de filmer jag köper har högre produktions-och underhållningsvärde än det genomsnittliga indieskräpet. 15/08 Typ, se filmen eller läsa boken innan du köper den? Självklart, det är ju din rättighet som "konsument"...annars är det bara att sno...skön verklighetsbild :) Nåja, samtidigt som jag inte riktigt köper ditt argument så kan jag delvis sympatisera med det... 15/08 Nu skriver ju du något baserat på helt andra erfarenheter. Denna utvecklare i fråga råkar göra några av de bästa mobilspelen ute just nu 15/08 Köpta åsikter är sällan värda att lyssna på. Köper jag andra saker så testar jag dessa i butik alternativt beställer hem, ser vad jag får och skickar tillbaks på ångerrätten om det inte fyller upp mina krav och/eller förväntningar. 15/08 Så andra spelares och spelsajters recensioner, skärmdumpar och videos är inte nog för att göra en bedömning? Får man fråga hur du gör när du skall köpa andra, fysiska saker? 15/08 För ett par år sedan hade ett sådant meddelande visats i slutet av en demo. Förstår dock att utvecklarna föredrar om man köper deras indieskräp som grisen i säcken. 15/08 Överlag har du nog rätt. En annan sak som jag tror påverkar är att en herrans massa Android-användare är minderåriga ungar utan kreditkort kopplat till sitt abonnemang vilket gör att de inte kan köpa spelen utan att fråga sina föräldrar, som antagligen... 14/08 Jag saknade denna lite: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/98/e0/09/98e0097549e3055584baf148c858d080.jpg 14/08
Skicka en rättelse