Om man inte kan få alla att betala för sitt spel, kan man åtminstone jävlas med friåkarna. Så tänker #Noodlecake, studion bakom retroshootern #Shooting Stars och slängde ihop en humoristisk örfil på piraterna.

Man har lagt upp en specialversion av spelet på diverse torrentsajter och i forum, med den lilla twisten att den tredje bossen nästan är omöjlig att spöa. Den pirat som trots allt tar sig vidare står inför nästa bekymmer – en boss som är omöjlig att spöa.

När man åkt på pisk av någon av bossarna möts man av det här beskedet:

Dying sucks, right? But pirating indie games sucks much more. Please support us and buy Shooting Stars.

Shooting Stars kostar inledningsvis omkring 8 kr till Android och ca 25 kr till Ios. Att den första är billigare beror på tidigare dåliga erfarenheter av piratande på Android-plattformen. Utvecklarna skriver att endast omkring 11 procent av de som spelade deras Wayward Souls faktiskt betalade för det. Man understryker att man inte släppt den omöjliga Shooting Stars-versionen med ambitionen att stoppa piratkopiering – den kommer fortsätta ändå, och man ser den inte som förlorade intäkter. Snarare är den ett kul sätt att marknadsföra spelet. Man ser piratversionen som en sorts demo för det fulla spelet, och hoppas att den får en eller annan att plocka fram betalkortet.