Medeltidsrollspelet #Kingdom Come: Deliverance tar allt vad alver, magi och orcer heter och kastar det i sjön. Istället är det en mer jordnära slags realism som sätter stämningen, och där ingår svärdfighter av den ambitiösa sorten.

I ett nytt filmklipp får vi lära oss hur #Warhorse Studios tacklar problemet med att få in så verklighetstrogna manövrar som möjligt i spelmekaniken, utan att slarva bort spelglädjen. Det innefattar bland annat att läsa medletida manuskript, själva ge sig ut och slåss med svärd, och skapa algoritmer för animering. Resultatet ser ut att bli något utöver det vanliga.

Jo, jag skulle väl hålla med om att stridshammare låter bättre. Skyller på tidpunkten av dygnet när jag skrev det på! Och på det faktumet att jag inte är van vid att forska eller prata om vapen och HEMA på Svenska, haha! 15/08 Kul och se att fler är insatta i det här. Det enda jag reagerade på var krigshammare,men det är ju iofs korrekt om man översätter rakt av, fast stridshammare är nog mer korrekt utefter vad jag själv sett och läst. 15/08 Men där låter det uppenbart att stora slagfält inte är standarden som spelet drivs genom som bread and butter. Det gör det BETYDLIGT mer förlåtligt att de har så mycket fokus på svärd som de verkar ha. Svärd är inte direkt ditt go-to-weapon i stora slag... 14/08 En mycket bra video och jag gillar verkligen vad jag ser och hör. Det här köps på direkten :) 13/08 https://www.youtube.com/watch?v=_D48PCFshHg I en trailer från januari 2014 så påstås det att spelet ska ha belägringar och stora fältslag. Från spelets kickstarter 13/08 I strider där planen var att kontra rustningar medvetet och förplanerat var det trubbiga vapen som gällde. Det är det enda universalt effektiva mot rustning. Spjut och pikar är helt useless mer eller mindre, eftersom det är för svårt att utnyttja deras... 13/08 Så då hade jag sett en pilbåge trots allt! Man får hoppas att de lyckas fylla spelet med lite mer än vad de visat hittills 13/08 Jag har bara fått för mig att jag sett/läst nånstans att dem har som mål att ha ett stort slag i kampanjen eller nåt sånt. Men jag kan ha fel. Pilbåge har man sett i en del videos. 13/08 Jag kan inte komma ihåg om de nämnt stora strider faktiskt. Det enda man sett en så länge är miljöer och den här duellen. Jag har inte sett andra vapen heller, möjligtvis pilbåge men jag är inte ens säker på det. Jag vill se korta svärd, yxor, pikar etc... 13/08 Det ser faktiskt grymt ut! 13/08
Skicka en rättelse