#Fallout 4 blir ett spel där tvång får vika undan för valfrihet. Du slår aldrig i leveltaket, du kan kurtisera dina följeslagare, du kan (i vissa fall) komma undan fiender utan våld, med mera. Och om du inte vill ge dig in i vapenbyggarbranschen står det dig fritt att helt strunta i crafting.

#Bethesdas Peter Hines berättar för Gamesradar att craftingen blir helt och hållet frivillig. Kreativa själar kan göra allt från att förbättra vapnen till att planera och bygga hus, men om det inte rinner #Minecraft-blod i dina ådror står det dig alltså helt fritt att helt strunta i detta.

– Det är en fullständigt frivillig, gränslös grej du kan göra, om det är vad du vill hålla på med, säger Hines. Om du inte bryr dig om det där och bara vill spela quests och side quests, och klara huvud-questen och sånt är det bara att strunta i craftingen. Eller göra så mycket eller så lite som du vill.

Bygg egna vapen eller använd de du hittar. Valet är ditt.

Han tillägger att det kan ha sina fördelar att använda crafting-systemet, men det är absolut inte nödvändigt för att klara spelet.

– Du kan spela utan att märka av att systemet finns där, säger Peter. Men när du väl hittat det kommer du känna "Okej, det här är rätt coolt. Jag vill ha mer."

Enligt Bethesdas lockande försnack blir Fallout 4 alltså en guldklimp för dig som själv vill välja hur du ska spela. Svaret på hur bra det blir får vi när spelet släpps den 10 november.