För några veckor sedan sa filmskaparen Guillermo del Toro att han fortfarande ämnade att samarbeta med Hideo Kojima. Men av förklarliga skäl skulle det då inte handla om #Silent Hills. Och av hans senaste kommentar att döma ska det inte handla om något nytt spel. Eller ens något alls.

– Jag började samarbeta med #THQ, och THQ gick i konkurs. Jag började samarbeta med Kojima, och Kojima lämnade #Konami. Jag har bestämt, för att inte förstöra någon annans liv, att aldrig mer inolvera mig i spel. För gör jag det lär väl personen i frågas hus explodera eller nåt, berättar del Toro för Shacknews.

Guillermo del Toro verkar av förklarliga skäl rätt uppgiven men säger att han och Kojima fortfarande är vänner.

– Jag tog kontakt med Kojima för att han är en mästare, och jag kan med glädje säga att vi är vänner och att jag älskar hans arbete. Jag kommer att fortsätta lära av honom som en vän. Men om jag satsar på ett annat spel kommer tredje världskriget starta.

Ett stort farväl

FZ:s Joakim Kilman fick under Gamescom chansen att testa det som av allt att döma blir Kojimas Metal Gear-svanesång: #The Phantom Pain. Och han imponerades:

"Ambitionerna är höga, idéerna finns där, och om alla de enskilda inslagen kan smälta samman till en fungerande helhet bör det här bli Snakes största stund."