Spelarna menar att de blev lovade så mycket mer.

Igår berättade vi att CD Projekt Red hade släppt sitt modkit till The Witcher 3. Några av er uttryckte ert missnöje och ni är knappast ensamma om den saken. Problemet är att Modkit inte är Redkit. I utannonseringen förklarade teamet att "verktygen vi släpper inte är en editor" utan är "till för spelare som är någorlunda erfarna med mod-verktyg och har designats för att göra det enklare att skapa moddar".

Den riktigt trista nyheten är att det sannolikt aldrig kommer att släppas något Redkit för The Witcher 3. Och Modkit är inte i närheten av lika kraftfullt.

Nyheten fick många spelare att uttrycka sitt missnöje. CD Projekt hade tidigare sagt att de ämnade att släppa ett Redkit någon gång efter releasen av spelet. När detta nu tycks gå om intet känner sig en del förda bakom ljuset.

Nja men räknade på 600 spänn, folk tror dom äger spelföretaget och allt runt om när dom köper ett så dyrt spel :) 19/08 Halv utekväll på stan? Består din utekväll av fyra öl och sen gå hem? :) 19/08 “Yes, yes, yes we will. There will be an editor,” Iwinski said. “For Witcher 2 we released it quite late. For Witcher 3 it will be faster.” dvs han jämför här med Witcher 2's Redkit, så självklart antar alla att det är Redkit för TW3 han pratar om. Jag... 18/08 "We are looking to..." betyder knappast "vi funderar på..." på precis samma sätt som "must not" inte betyder "behöver inte", utan snarare "får inte". "these things, including x, y and z, blablabla" betyder inte samma sak som "these things, including,... 17/08 Varför inte det? Jag har gjort det flera gånger, men du påstår att det var fel? Förklara? 17/08 Håller med i allt det du säger. Den nivån du beskriver har ju helt klart en del sagt och tycker också det är överdrivet. De flesta anmärker väl dock mest på att det är dåligt av CDPR. Vilket jag tycker stämmer, då grafik uttalandena var felaktiga och... 17/08 Att mena att man aldrig mer tänker köpa en produkt ifrån det företaget anser jag som lite oproportionerligt mycket bash. Men så är jag förstås inte en moddare heller. Och sen håller jag med dig fullständigt att man inte bör lyfta upp ett företag till... 17/08 Anser nog inte att de bashas så hårt. Anledningen till att många fortsatt tar upp det och diskuterar det är för att en del, exempelvis jag, har tröttnat på hur en del utvecklare lyfts upp till skyarna som gudsgåva till gamers vad den en gör. Medan andra... 17/08 De har fortfarande kvar 2013 gameplay bilderna på steam. Tycker de borde uppdatera dem eftersom de visar något man inte får när man köper spelet. 17/08 Jag köper besvikelsen, såklart. Mod-sekterna är mäkta utbrett och wild hunt hade varit ett perfekt spel att få tweaka. Se till Skyrim vad moddarna kan göra med lite svängrum. Men att basha cdpr så pass hårt efter att ha avnjutit 200+ timmar av fantastis... 17/08
Skicka en rättelse