Om drygt två veckor släpps #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Har du koll på Hideo Kojimas långa livsverk? Nej, det har du inte. Lyckligtvis har Alex Camilleri, spelutvecklare och Metal Gear-fan, ägnat flera månader åt att kartlägga hela historien med en lång tidslinje. Från 1918 och grundandet av The Philosophers till 2014 och händelserna i #Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Alex Camilleri hälsar att tidlinjen är till för alla som "förbereder sig för releasen av The Phantom Pain, för varje fan av den här vackra sagan, och för varje hatare som vill håna komplexiteten, men också för mig som vill ta en liten paus i mitt spelskapande".

Tre saker är värda att nämna. För det första: stor spoilervarning, förstås. Och för det andra: tidslinjen är ännu inte helt färdigställd men det finns ändå gott om saker att läsa på. För det tredje: Camilleri ber alla som har möjligheten och uppskattar hans arbete att donera en slant eller två. Vill du ha mer kött på benen rekommenderar vi också Jocke Kilmans förhandstitt från Gamescom. Han tror att Kojimas förmodade svanesång mycket väl kan sluta med det bästa Metal Gear-spelet någonsin.