Få koll på Hideo Kojimas galet komplicerade spionsåpa.

Om drygt två veckor släpps #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Har du koll på Hideo Kojimas långa livsverk? Nej, det har du inte. Lyckligtvis har Alex Camilleri, spelutvecklare och Metal Gear-fan, ägnat flera månader åt att kartlägga hela historien med en lång tidslinje. Från 1918 och grundandet av The Philosophers till 2014 och händelserna i #Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Alex Camilleri hälsar att tidlinjen är till för alla som "förbereder sig för releasen av The Phantom Pain, för varje fan av den här vackra sagan, och för varje hatare som vill håna komplexiteten, men också för mig som vill ta en liten paus i mitt spelskapande".

Tre saker är värda att nämna. För det första: stor spoilervarning, förstås. Och för det andra: tidslinjen är ännu inte helt färdigställd men det finns ändå gott om saker att läsa på. För det tredje: Camilleri ber alla som har möjligheten och uppskattar hans arbete att donera en slant eller två. Vill du ha mer kött på benen rekommenderar vi också Jocke Kilmans förhandstitt från Gamescom. Han tror att Kojimas förmodade svanesång mycket väl kan sluta med det bästa Metal Gear-spelet någonsin.

Tycker att Konami har varit lite knepiga den senaste tiden så jag har ingen större lust att stödja dem men jag har som princip att köpa spel som jag tänker spela. Så jag tänker köpa grå import. 17/08 Märk mina ord, vännen, vi kommer få se fler Metal Gear spel. Konami kommer bajsa ut spel i den serien som om de hade magknip, och spelen kommer aldrig någonsin nå upp till samma nivå efter detta spelet. Kojima & CO kommer inte ha något med spelserien... 16/08 Det är en svår fråga. Ja, jag vill stödja Kojima och hans team. Men jag är genuint osäker på om jag finner det acceptabelt att ge Konami mina pengar. Just nu lutar jag grovt åt ett "fuck no" och att jag kommer vänta tills jag hittar spelet på rea nånsta... 16/08 Snurrigare såpa får man leta efter. Inte för att det gör spelen sämre. 16/08 Att tänka sig att Hideo Kojima lyckats skapa en serie som är helt fantastisk med underbar story och karaktärer i varje spel och det är över en tidsperiod på över 20 år. Det är en merit inte många utvecklare delar. Hoppas nu Metal Gear får ett värdigt... 16/08 Du stödjer ju inte kojima genom att inte köpa spelet, snarare tvärtom. Det kan nu bli årets spel, klart som fan han vill att folk ska spela det, då hyllar man ju honom, 99% av fansen vet ju ändå att det är kojima som ligger bakom spelet. 16/08 Jag har spelat alla MGS och även om jag är noga med att följa storyn så är detta någonting bra för att refresha minnet :) Bra intiativ oavsett :p 16/08 Jag känner likadant, konami förtjänar inget stöd. Men jag vill ju inte missa spelet, jag antar att kojima får sin del av intäkterna ändå och i slutändan vet vi ju alla vem som ligger bakom spelet! 16/08 Aldrig intresserat mig för spelserien. Testade ett av dem i någon minut och insåg att det inte var min grej, men ändå nödigt, nördigt intresserad av tidslinjen. Ändå spelhistoria trots allt. 16/08 Jag vet inte om jag vill köpa ett MGS som inte har utvecklarnas namn med i spelet eller på omslaget. 16/08
Skicka en rättelse