Alla vi som frekvent besöker mmo-spel vet att de digitala världarna ofta kan vara överbefolkade med knölar som gör livet surt för andra. #Daybreak Games är medvetna om problemet och tar till ett intressant grepp i kampen mot dessa i sitt #Everquest II.

De tänker helt sonika kasta de som bryter mot reglerna i fängelse på den kommande servern Drunder. Inga andra karaktärer kommer skapas där, så syndarna får helt enkelt hålla varandra sällskap bäst de kan. Spelare som fastnat på Drunder får inte heller någon customer support från Daybreak, men måste ändå fortsätta "bibehålla sitt medlemskap" för att spela.

Om du av någon anledning är sugen på att spela på servern kan du göra det utan att behöva bryta mot några regler, men Gamebreak betonar att det då handlar om alla dina karaktärer kommer flyttas över dit, och att du aldrig någonsin kommer kunna flytta dem därifrån.

Tilltaget beskrivs som ett experiment, och vi är nyfikna på vad resultatet kan bli. Läs mer på officiella forumet.

Nej, de har officiellt givit Project 1999 och enbart Project 1999 tillstånd att driva servern utan risk att bli stämda. Även om EQEmu i sig inte är olagligt så är det inte tillåtet att använda EverQuests klient och resurser hur som helst, det är självkl... 22/08 Gillade slutet: "Next up: Star Wars Galaxies!" 21/08 Jag joinade Antonia Bayle för nån vecka sedan efter att Everfrost blivit nästan folktom. Visade sig att populationen hade gått ner där också, men det fanns folk i chatten iaf. Orsaken var inte att folk tröttnat utan att Time Locked servern hade dragit... 21/08 Ahhh kom på man kan googla nu för tiden.. http://www.tentonhammer.com/news/everquest/daybreak-and-project-1999-come-terms 20/08 vad menar du? har dom tagit över project 1999 med nu??? vad innebär det??? 20/08 Ännu mer imponerande att EQEmu-servern Project 1999 numera drivs med Daybreaks välsignelse. :) 20/08 Hardcore och 'Svårt' är inte riktgit samma sak. Wildstar försökte sig på hardcore-grejen och det gick ju som det gick. World of Warcraft har också gjort sig av med en stor del av det hela. Anledningen är väl gissningsvis att världen gått vidare. Visst... 20/08 mer förvånad att inte fler mmo görs som ettan då dom var väldigt hardcore och icke hålla hand vänliga somdom flesta verkar vara. Jag trodde det var inne med svåra spel nu förtiden? Ge mig ett deamon soule liknande mmo! =P 20/08 Ah, tycker dom borde skicka hem en pall med polkagrisar till berörda som inte sköter sig. När de sedan åker på att ha fått ett rejält tandtroll, så lär dom inte störa någon fler. 20/08 Mer imponerande att första spelet lever fortfarande....:P 20/08
Skicka en rättelse