Även om E3-mässan i Los Angeles inte har samma status och relevans som en gång i tiden, så är den fortfarande en av de största händelserna i spelbranschen. Traditionsenligt brukar det släppas en och annan oväntad bomb, och i år stod #Square Enix för en av de större smällarna.

Många glada tillrop blev det när det utannonserades att #Final Fantasy VII får en remake. När vi faktiskt kan ge oss ut på äventyr i den nygamla världen återstår dock att se, så för att fördriva tiden kanske de allra mest inbitna fansen vill köra originalet igen – något som numera går att göra via Iphone och Ipad.

150 kronor kostar versionen i App Store. Rekommenderad hårdvara är Iphone 5 eller senare, tredje generationens Ipad eller Ipad mini 2 eller senare. Spelet tar upp 2GB minne och kräver 4GB för att ladda hem.

För mej är det ps vita som är bäst att köra FF1 till FFX-2 på! 23/08 Blir väl att köpa spelet för tredje gången då. Synd bara att detta verkar vara typ en PSX-emulator eller möjligen en port av pc-versionen med overlayade kontroller. Hade hellre sett en ordentlig mobilportning som de gjort med 1-6 med anpassade kontrolle... 20/08 testat på min ipad air 2 nu. kontrollerna är faktiskt helt ok. ett problem bara, spelet går i typ dubbel hastighet på min padda. googlade och hittade ingenting liknande. får vänta och se. annars funkar det jättebra och kontroller är helt ok. 20/08 Har köpt spelet 4 gånger redan, hade jag gjort misstaget att äga en iOS apparat så hade jag nog hoppat ändå. 20/08 Där är ju dock vissa bitar av spelet då man gör annat än vanligt J-RPGande, som t.ex. squat-tävlingen med muskelknuttarna i gymmet och motorcykel-flykten. Men sen tänker jag väl att ATB-systemet kan vara jobbigt om inte kontrollerna är exakta så man scr... 20/08 Hur jobbiga kan kontrollerna vara i ett JRPG egentligen? Har spelat ett par JRPG's (med så gott som identiska kontroller) på paddan och aldrig haft problem med att kontrollerna varit jobbiga. Så nej, risken är väldigt liten för det. Men kolla reviews... 20/08 laddar hem det as we speak. återkommer jag inte med info så är jag i träsket boys. detta är isf goda nyheter. 20/08 Körde FF7 med emulator i min Android lur, fungerar sjukt bra faktiskt. 20/08 Skulle gärna testa, men tycker inte spelet är värt 150kr för mest troligt tjorvigare kontroller, när jag kan köpa det på Steam för PC för ca 90-120kr med hjälp av t.ex. allkeyshop eller liknande Steam-nyckel-affärer. 20/08 Någon som har testat? Förutser extremt jobbiga kontroller? 20/08
Skicka en rättelse