När #Batman: Arkham Knight släpptes i juni blev det många glada tillrop och fina betyg – från konsolspelarna. De som föredrar datorspelande fick en på de de flesta sätt trasig version som till och med plockades ner från butikshyllorna. De som ändå hann köpa spelet väntar på en utlovad performance patch som ska försätta Läderlappens äventyr i mer dugligt skick. På officiella forumet skriver #Warner Bros. Interactive:

"The teams have been working hard to address the issues with the PC version of the game. We are happy to confirm that we are now putting the first interim patch into testing. If all goes well, we expect to issue the patch in the next few weeks. We’ll be sure to report back in the next two weeks on how the testing is coming along."

I allra bästa fall innebär det att de kommer hålla planeringen med utlovad patch i augusti, men det känns som att det mycket väl kan dra ut ytterligare på tiden om något strular. Här är patch notes, saxade från inlägget:

 • Reduced frame rate hitches

 • Optimized system memory and VRAM usage

 • Improved performance on all GPUs (requires the latest drivers)
  o Min Spec AMD GPU is once again the Radeon HD 7870 2GB

 • More Robust In-Game Settings, including:
  o Added the ability to change settings for Max FPS to 30/60/90
  o Added toggles for Motion Blur, Chromatic Aberration, and Film Grain
  o Added a “High” Texture Resolution value
  o Added Texture Filtering option
  o Added an Adaptive V-Sync option (NVIDIA only)
  o Added VRAM Usage Meter
  o Added Mouse Sensitivity Slider & Mouse Smoothing Option

 • Fixed low resolution texture bugs

 • Fixed hitches when running on mechanical hard drives (HDD)

Musen blir inte seg för att man låser fps:en utan den blir seg för att man sätter på vsync som synkar fps till skärmens Hz. Det blir input-lagg mellan mus och skärm om det då är en 60 Hz skärm vilket är irriterande och det är därför man vill kunna låsa... 23/08 Själva spelet är helt okej och jag skulle lugnt kunna köpa det till nedsatt pris om de får det stabilt. =) 21/08 Aa är sugen på Max med vi kan ju hoppas ☺ 21/08 är fan tveksam på den faktiskt. Batman Arkham Knight var det för mycket batmobile osv. Det är riktigt bra men jag känner på mig att Mad Max kommer vara ett sånt spel som överraskar. Kan givetvis ha fel. Time will tell :D 21/08 Bättre? Förutom strulet i portningen springer nog Batman i cirklar runt Mad Max 21/08 Fick spelet gratis med mitt grafikkort och kommer förmodligen spela igenom det när allt är patchat och klart. Glad för att jag inte betalade nåt för det 21/08 Har förmodligen att göra att man måste synka med fysikmotorn. 21/08 Om musen blir seg för att du låser fps så beror nog det på att spelet är dåligt kodat. Men jag förstår vad du menar och även att det kan vara en bra funktion i vissa spel. 21/08 För man vill inte göra vsync i 60 Hz/60 fps för då är musen så jävla seg så det blir riktigt jobbigt. Så vanlig fps lock utan vsync är jävligt bra. Det går mycket bättre i högre Hz dock. Jag skulle själv vilja ha fps lås på 60/100/120 och 144 i alla spe... 21/08 Jag tror det är du som inte förstår vad jag menar. Varför göra en setting för max fps? V-Sync innebär att fps syncas till skärmen. Utan V-Sync är det oändligt med fps. 21/08
Skicka en rättelse