Super Mario Bros. kan ha mött sin underman.

I dag är det premiär för Hitman: Agent 47, den andra filmen baserad på #Io Interactives lönnmördarserie. Om vi går efter kritikernas omdömen bör du hålla dig lika långt undan från filmen som från 47:ans pianotråd – den sågas brutalt.

Hos Metacritic, som omvandlar alla betyg till 100-skalan, ligger snittsiffran på 29 när 21 kritiker sagt sitt – en nog så högljudd varningsklocka. Samlingssajten Rotten Tomatoes listar recensioner från ett antal godkända källor. Recensionerna delas in som positiva eller negativa, och sen redovisar man hur många procent som är positiva. När 52 tyckare sagt sitt om filmen är 48 negativa och 4 positiva. Åtta procent tycker filmen är bättre än skräp. Aj...

Båda aggregatorsajterna låter även sina medlemmar tycka till med en siffra. Metacritic-medlemmarna, som sätter betyg med 1-10-skalan, ger i snitt 2,4 av 10. Fast då har bara sex personer sagt sitt. Rotten Tomatoes-medlemmarna tycker flitigare: drygt 30 000 har satt ett betyg mellan 1-5, och snittet ligger på 3,5, eller 63 procent positiva.

Om du bestämt dig för att se Hitman: Agent 47 gör du alltså klokt i att lita på Rotten Tomatoes-medlemmarnas samlade omdöme. Eller se den förra Hitman-filmen från 2007 – den har visserligen också sågats, men åtminstone marginellt mindre.

Exakt, det är subjektivt, det jag försöker få fram är att DU kanske skulle tycka det var en underbar film även fast medelvärdet är på strax över "okey". Vissa filmer och spel får överflöd dessutom av såna som trollar med betygen. Skapa dig din EGNA åsik... 10/09 Underhållningsvärde är helt subjektivt! Det beror ju helt på vilken genre du pratar om, nostalgi, etc.. Efter ett tag lär man sig filtrera ut de filmer som är sevärda men det här är ju bara mina åsikter och som jag ser det hela. 09/09 ash, who gives a f,kommer se den mer för actionbiten storyn finns ju inte. Fast dock inte på bio, kanske kommer 1 rulle om året som är intressant nog för mig att gå. 24/08 Problemet är ju att spelet i sig själv har en mycket svag karaktärsutveckling. Agent 47 mördar folk. Punkt. Det är allt det handlar om. Filmproducenterna tror gamers ska springa benen av sig att se den här filmen, men de förstår inte hur luttrade vi är. 22/08 Om folk som ser filmen har goda minnen ifrån spelen så blir det väl alltid svårt att tillfreställa just dem. Men det verkar framförallt vara så att de som skriver manus till filmerna inte har spelat spelen alls. Tycker att det finns tillräckligt med bak... 22/08 Originalet då, inte den med Jason Statham: www.imdb.com/title/tt0068931 22/08 The Mechanic 22/08 Vilka bra lönnmördarfilmer finns egentligen? Den enda jag känner till så här på rak arm är Léon (http://www.imdb.com/title/tt0110413). 22/08 Antar att det är som när detsamma händer med spel, efter man har "filmat" filmen aka principal photography så har man redan spenderat merparten av budgeten. Då släpper man filmen ändå om man tror den kan sälja annars går man bara fett back. 22/08 Du är alltså redo för ett tredje försök när de två första misslyckats? :) Varför inte bara låta honom vara kvar i spelvärlden? 22/08
Skicka en rättelse