Att göra långfilm av två plattformsskuttande bröder låter inte som den bästa idén Hollywood sett. Möjligen lät det bättre 1993, året då #Super Mario Bros. blev film. Men efter svåra sågningar och ett redigt ekonomiskt fiasko har #Nintendo haft det goda omdömet att inte låta skådisar porträttera sina hjältar på vita duken i någon större utsträckning.

Det kan nu vara på väg att ändras. Nintendo funderar på att åter bredda sig mot filmbranschen. Shigeru Miyamoto och Shinya Takahashi, båda ansvariga för Nintendos mjukvaruutveckling, övervakar hur företagets karaktärer kan användas i Hollywood, skriver Fortune, och det trots att Miyamoto har en ganska sval approach till breddningen:

– Genom åren har ett antal personer kommit till oss och sagt 'Varför gör vi inte en film ihop? Eller vi gör en film och ni gör ett spel, och vi släpper dem tillsammans?' Spel och film ser ut som liknande underhållningsformer, då är folks naturliga förväntningar att vi vill göra film av våra spel... Jag har alltid känt att spel, som är interaktiv underhållning, och film, som är passiv underhållning, är ganska olika varandra.

Men det hindrar inte Nintendo från att odla planer på förändring, skriver Fortune.

– När vi ser på Nintendos roll i underhållningsbranschen ur ett bredare perspektiv, funderar vi allt mer på hur film skulle kunna passa in – och vi kommer kanske att överväga saker som film i framtiden, säger Miyamoto.

I juni släppte Nintendo en finansrapport som innehöll ett kort avsnitt som också det pekar i riktning mot framtida Hollywood-engagemang. Så här lät det då:

For Nintendo IP, a more active approach will be taken in areas outside the video game business, including visual content production and character merchandising.

Vilket Nintendo-spel skulle du helst vilja se förvandlat till film?