Om polisen inte yttrade "gotta catch'em all" under arresteringen blir vi besvikna.

I slutet av augusti annordnades Pokemon World Championship i Hynes Concention Center i Boston och alla förväntade sig nog ett hyfsat fredligt event. Efter hot via sociala medier fick dock polisen nys om två personer som kört 19 timmar från Iowa med bagageluckan full av vapen. Efter att de nekats tillträde till mässan greps de två personerna och står nu anklade för flera vapenbrott.

Enligt den officiella sajten för Boston-polisen påträffades ett automatgevär av modellen AR-15 (den civila motsvarigheten till M16), ett pumphagelgevär samt mängder med ammunition och en jaktkniv. De misstänkta, en 18- och 27-åring, hade inte licens för något av vapnen och syftet med beväpningen är ännu oklar.

Tänkte just säga att jag någonstans kan sympatisera med det. att folk som iaf gjort värnplikten kan få ha viss tillgång till vapen, just som en slags krigsberedskap, hellre än att vi som litet neutralt land har ett stående militärt försvar. Roliga var... 29/08 Lättvinligt vet jag inte. Vissa stater är det lättare än andra, och i andra stater är det svårare än i Sverige att få tag på vissa typer av vapen. Är USA något slags land att se upp till när det kommer till vapen lagar, nej antagligen inte men det finns... 29/08 Mitt första inlägg var inte alls den totala motsatsen till det andra, jag förklarade vad en imbecill borde förstått från början, att det var kraftigt överdrivet. Hade redan glömt vilket land det hänt i, det var liksom inte det som var själva kärnan i... 27/08 Wow. Men visst känns det väll bra att säga vad du faktiskt menar? I detta fall var det ju tyvärr ett riktigt magplask, men hade du vart i närheten hade du fått en high-five för att du försökte! För det första så är Guantanamo bar fullt aktivt - finns... 27/08 Så egentligen håller du med mig, för det är redan intressant för ungdomar då det är olagligt för dom, bara lättare att få tag i med usa slappa regler 26/08 Alltså, är du på riktigt eller? Nu känns det ju mest som att du driver med mig? Ska försöka förklara, det finns ju en liten chans att du verkligen inte förstår. När jag nämner att killarna borde skickar till Guantanamo borde ju första klockan ringt...så... 26/08 En elpistol kan faktiskt också döda en person om du träffar området i närheten av hjärtat men nej, jag gjorde ingen jämförelse utan när jag sa vapen så menade jag även pistol. Om man nu är utsatt för fara så ska man ha rätt till att kunna försvara sig... 26/08 Säg inte att du precis jämförde pepparspray och elpistol med ett eldvapen? Herregud, där har vi däremot lagar som borde ta sig en titt på, att ha sådana saker i försvar borde vara helt lagligt då dessa vapen inte är direkt dödliga. Folk skulle inte behö... 26/08 Schweiz tillhör ett av världens rikaste länder, för att göra det enkelt. 3 stora saker som gör att brott med vapen ökar, fattigdom, mentalt tillstånd samt tillgänglighet varav fattigdom är det som ökar riskfaktorn störst... hur ser fattigdomen ut i Schw... 26/08 Läsa mellan raderna? Du skriver ju klart och tydligt något supermuppigt - är det sedan ingenting du menar så var det ju ett otroligt onödigt inlägg från första början. Du förväntar dig väll inte på allvar att folk per automatik skall anta att det du skr... 26/08
Skicka en rättelse