Lovord och skyhöga betyg, enligt de första recensionerna.

Sommaren har varit ytterst turbulent för både Hideo Kojima och #Konami, men alla turer till trots är #Metal Gear Solid V färdigt – det släpps på tisdag nästa vecka. Och de första recensionerna är entydiga – Kojima & co har byggt ett mästerverk.

När detta skrivs finns åtminstone 14 recensioner publicerade, och betygen är utan undantag höga. Metacritics ihopknådade snitt ligger nu på 95 av 100, med 88 som lägsta betyg. Samtliga recensioner gäller PS4-versionen. Här följer några tidiga recensioner.

FZ har jagat men ännu ej fått tag på recensionskod – budet från utgivaren i morse var att den anländer i början av nästa vecka. Vi kommer alltså inte hinna recensera Metal Gear Solid V innan det släpps på tisdag, men vi lovar att ge dig vårt omdöme så fort det går.

Här har ni hela Metal Gear storyn från tidigare spelen på 11min ;-) https://youtu.be/22qpIrBJJRY 26/08 Fyran fick 10/10 också. En riktig kvalitetsserie! :) Äh, what could go wrong? *host*simcity*host* 25/08 Sen verkar vara under vissa restriktioner också som jag förstod det. 24/08 Väntar på recensioner som kommer efter release då de enligt mig brukar ge en bättre bild på hur spelet egentligen är. Recensioner som släpps före räknar oftast inte in serverproblem, saknar ofta information om vanliga buggar eller kompatibilitetsproblem... 24/08 Du kan lägga till Gametrailers. Typ halvt sågar ett spel och sen får det 8.2 i betyg. Dessutom när det enbart är konsol så känns det väldigt tveksamt att man inte har PC samtidigt. Batman anyone? 24/08 Hade nog varit en bra spelserie om Kojima slutade ha absurd och "awkward" humor i spelet. De här spelen skulle varit lika allvarligt och "mörkt" som Nolans Dark Knight trilogi. 24/08 När både Gamespot och IGN ger 10 så vet man att det är köpta betyg. Samma sak var det 2008 när både GTA4 och MGS4 fick perfekta 10: or av både IGN och Gamespot. Det senaste spelet som fått en 10:a av IGN innan det var Soul Calibur på Dreamcast. Plötslig... 24/08 Fint, tackar! Tack även till marcus8958. Får se sen om det känns värt att spela de gamla eller om man bara kör en followup på storyn och avgör om man slänger sig in efter det. 24/08 Urgh. Känner peppen! Körde tvåan före sommaren och lånade precis trean av en kompis och ska köra. Ground zeroes köpte jag på steams sommarrea och som av ren slump köpte jag ny dator nyss där Phantom Pain ingick... Nu måste jag bara klubba ner en kompis... 24/08 http://www.twitch.tv/uknighted kör dygnet runt maraton på alla MGS spelen i kronologisk ordning. 24/08
Skicka en rättelse