Butikskedjan visar hur fräcka tjuvar försöker lura säljare och andra köpare.

Webhallen, en av Sveriges största återförsäljare av spel och hårdvara, har den senaste tiden utsats för flera rånförsök med liknande tillvägagångssätt. Personer i butiken har helt enkelt försökt rycka produkter ur händerna på säljare eller andra kunder medan köpet pågår och springa därifrån. I en video publicerad på Facebook visar de hur ett av försöken gick till.

På grund av de många och liknande försöken har man tvingats att införa en ny rutin vid köp. Inga varor lämnas över disken förrän betalningen har gått igenom och man är säker att ingen i närheten av kunden försöker sig roffa åt sig produkten. Butikspersonalen vill poängtera att detta inte görs mot utvalda eller misstänkta kunder utan mot alla för att öka säkerheten för både personal och personer i butiken.

@cb99: han är bannad så det är lugnt 11/09 Wtf? Nytt september konto och riktig gravskändning. Ta och posta i ditt riktiga namn istället, har inte ens brytt mig att titta vad det rör sig om. http://oi33.tinypic.com/a9wnqt.jpg -cb99 11/09 @Nybbe: vad vill du ha sagt, säg det rakt istället för att fega 11/09 Hahah sicken jävla nöt.. Med reflex västen på också. Kan iofs förstå då deras priser är ett helvete :) 29/08 Ja, det var trist. Vi hade inte heller predikan under skolavslutningarna (förutom att vi gemensamt sjöng psalmer). Oavsett var det obehagligt både för dom som växt upp i sekter som för deras skolkompisar. Jag kan tänka mig att avhoppare från sekteristis... 27/08 (Ledsen, missade ditt inlägg så svar kommer i efterhand.) Jag kan inget annat än att beklaga, trist med sådant. Men sedan kan man undra hur mycket av "uppväxt i sekter" har påverkat. Tror fortfarande långt ifrån gemene man har den erfarenheten. Men som... 26/08 Det har diskuterats ganska flitigt i denna tråden, varför inte om det? Det hade inte krävt många rader. Men jag förstår varför du inte vill, det gör nog alla, man ser var det går hän... Sedan kan jag inte påminna mig om när t ex S eller M fick sina affi... 26/08 Jag väljer att inte gå in i debatt om det ämnet då tråden inte riktigt handlar om det. Det är väl bara att konstantera att åsikterna går isär där. Det är inte heller en nyhet på denna planet att folk saboterar varandras propaganda, vilket parti det än... 26/08 En nyfiken fråga: Hur kan det vara en aktion mot antidemokrati när dom river ned helt lagliga affischer för ett demokratiskt valt parti? Inser ni inte hyckleriet i det? Man kan inte kämpa för demokrati med odemokratiska medel. Det är en självmotsägelse... 26/08 Nu förstår jag inte riktigt vad det är för sammanhang du söker? Det finns ingen relevans mellan offentlig utpekning av misstänkt gärningsman, där man kan riskera utsätta både gärningsman och oskyldiga för onödig skada, eller mellan en politisk aktion... 26/08
Skicka en rättelse