Inga betalningskrav, säger Konami och dementerar betalväggsuppgiften.

I samband med gårdagens första recensioner av #Metal Gear Solid V släppte Gamespot uppgiften att spelets PvP-läge Forward Operations Base kräver mikrotransaktioner för att komma åt. Men uppgiften stämmer inte, Konami säger att den "helt enkelt inte är sann".

Spelläget FOB är fullt tillgängligt utan att hala fram betalkortet, säger man i ett uttalande till PC Gamer. De omsusade betalningarna är ett helt frivilligt sätt att snabba upp saker och ting, men någon betalvägg är det alltså inte frågan om. Så här säger man:

Gamespot publicerade en artikel i samband med sin recension där man sa att PvP-läget (FOB) i MGSV TPP kommer vara begränsat bakom en mikrontransaktions-betalvägg, och det är helt enkelt inte sant. FOB-modden kommer vara fullt tillgänglig vid release och mikrotransaktions-lagret för den specifika funktionen i spelet fungerar som en accelerator. Vi kommer ha ytterligare detaljer vid release, men vi försökte möta dessa rykten när de började cirkulera vid E3. Vi bemötte till och med det här i vår officiella E3 2015-demo när den gick live under showen.

Klara, tydliga besked från Konami. Nu väntar vi bara på att samma klara, tydliga information läggs på ett väl synligt ställe på den naturliga källan för information om ett spel - den officiella hemsidan.

FZ väntar fortfarande på recensionskod. Om allt går enligt planerna läser du vår recension i slutet av nästa vecka.

Fuck Konami. Jag borde få 100 tummar upp, annars utbilda dig på Konami genom Jim Sterling. Tack så mycket. 25/08 Så länge man kan tjäna alla saker i spelet så det inte blir "pay 2 win" så är jag okej med accelerationerna. Även om jag tycker det inte ska finnas där från början i ett spel som detta 25/08 Köp då spelet för 500, som det kostar, lägg till 100+ kronor och få allt content, boost etc som du nu vill ha :) 25/08 Kommer köpa det och njuta av Singleplayer, sedan att man kan boosta sin bas via pengar (som är HELT frivilligt) är en annan sak. Har inget emot att köpa mer content till spel, så som season pass till Batman Arkham Knight är jag inte emot. De små side... 25/08 Hjältar och runor kostar ip eller riktiga pengar (rp) 25/08 Det var du som drog in ålder genom att kalla folk för småglin. Och hur kan det vara PK att uppmärksamma problem? PK, om ens möjligt att applicera i denna diskussion, är att som du blunda för och acceptera problem. 25/08 Det är väl likgiltighet, arrogans och ignorans som förstör landet om något? Detta går hand i hand med att vara pk 25/08 Det var precis vad jag förväntade mig att nån skulle kommentera om. Min ålder. Som om alla här inne beter sig ordentligt. Du verkar dessutom vara en sån som tar illa upp och vägrar acceptera vissa saker som sägs. Vet du vad? Det är såna PK människor som... 25/08 Nu är jag inte jätteinsatt men har man inte full tillgång till alla hjältar i dota2/lol? 25/08 Jag tycker det sämsta man kan göra när ett företag beter sig illa är att bara tiga och acceptera det. Sen har jag mina skäl att ändå köpa spelet, någon annan att inte göra det. Du försöker dock få det till att vi är gnälliga och tydligen "småglin" och... 25/08
Skicka en rättelse