"Vi är övertygade om att VR är nästa stora spelplattform". Så säger grundarna av den svenska spelstudion #Resolution Games som enbart kommer att fokusera på virtual reality och som i dagarna säkrat en investering på 50 miljoner kronor från olika riskkapitalbolag - däribland Google Ventures.

Studion grundades av bland annat branschveteranen Tommy Palm som bland annat låg bakom succén med Candy Crush hos #King. I en intervju med Dagen Industri, därifrån det inledande citatet är taget ifrån, berättar de hur "inlevelsekänslan är så enorm att det slår allt annat".

Först ut är bland annat patiens som du spelar framför en mysig brasa och ett fiskespel. Vilka plattformar de kommer att släppa sina alster på men Gear VR är en stark kandidat med tanke på Palms bakgrund i mobilsspelsbranschen. Samt faktumet att de håller i en sådan enhet på en av bilderna i artikeln.

Vi kommer att titta närmare på de olika VR-lösningarna senare i veckan, med djupdykningar hos bland annat HTC Vive och Project Morpheus.