MMO-studion försöker styra undan en hotande konkurs med singleplayerspelet The Park - se första teasern.

Den norska studion #Funcom har haft finansiella problem ända sedan onlinerollspelet #Age of Conan sålde långt under förväntan. Även #The Secret World, som släpptes för tre år sedan, blev ett ekonomiskt misslyckande och företaget har genom åren tvingats säga upp stora delar av personalen.

När de lyckades säkra en licens för att utveckla ett Lego-spel trodde många att vändningen skulle komma men Lego Minifigures Online, som släpptes förra sommaren, blev inte succén som behövdes. Enligt en artikel på Eurogamer ämnar man nu släppa ett singleplayerspel i skräckgenren som följer en mamma som letar efter sin son på en övergiven och självklart mörk nöjespark. Detta i samband med att man söker nya investerare eller en ny ägare av studion. Joel Bylos, creative director på Funcom, bekräftade för bara en stund sedan att The Park utspelar sig i samma värld som #The Secret World.

The Park ska släppas redan i oktober.

Funcoms problem är att dom har haft världens sämsta marketing. Söker man på TSW på youtube kommer det fortfarande upp gameplay från alpha, som de tyvärr visade upp när spelet såg horribelt ut. De gör intressanta spel men de är sjukt dåliga på att sälja. 27/08 varning för epilepsi fy fan. Sätt gärna en varning på det om nån här skulle ha. 27/08 Age of Conan var ett riktigt bra och nyskapande MMO. Men jag vill minnas att releasen var en av de buggigaste och tekniskt trasiga produkter som levererats! 27/08 Ja, hände det något i slutet av teasern? Det vita epilepsiblinket triggade nästan en migrän här... 27/08 Det ÄR en plats i TSW och Funcom kommer att återanvända en del karaktärer från den storyn i The Park. Även om det är ett fristående spel och en fristående i story utöver återanvändandet av setting och några karaktärer, så tror jag det är genialiskt av... 27/08 Jag syftade mest på att de gav sig på LEGO för att försöka rädda ekonomin. :) 26/08 Har nyligen börjat spela TSW igen, så jäkla tung atmosfär. Har önskat sedan release att dom skulle expandera universumet med lite sp spel, hoppas det fortsätter så här :D 26/08 Jag ville gilla TSW men känslan i fighterna var noll och ingenting. Vet inte om dom någonsin styrde upp det. 26/08 deras spel är väl allt annat än mainstream? iaf sett till AoC+TSW håller med om att det ser bra ut, kan bli riktigt najs det här,. 26/08 Så länge det inte är ett EA-utgivet spel som kräver Origin-konto så kommer det nog bli ett köp för min del. Vetskapen om att jag kanske kan hjälpa en studio undvika konkurs är definitivt värt att satsa på. 26/08
Skicka en rättelse