Massives strategibest kapitulerar i höst.

Krigsstrategi-genren blir snart en aktör fattigare. Malmöstudion #Massive tillkännager att #World in Conflicts onlinedel hissar vit flagg om ett par månader.

Den 6 oktober inträffar kapitulationen, och studion förklarar på sin Facebook-sida att den innefattar spelservrar, Massgate och diskussionsforum. Man förklarar inte i detalj vad nedläggningen beror på, men man säger att det beror på flera saker. Spelets ålder (det fyller åtta år i slutet av nästa månad) och vikande spelarantal, gissar vi. Man försäkrar att det var ett svårt beslut att fatta, och tröstar med beskedet att det fortfarande kommer gå utmärkt att spela kampanjen och mot andra i LAN.

Tack till Jinxswe för detta #nyhetstips!
Tur att Wargame-serien finns som är väldigt WiC fast bättre.. och har med SWÄRJE! :) 28/08 JA! Speciellt med tanke på att storyn i tvåan slutade i en cliffhanger. 28/08 GC3 skulle sitta riktigt bra! 28/08 Jag håller faktiskt med, jag gillade World in conflict men mycket av upplägget är taget direkt ifrån Ground control och det var inte allt som gjordes bättre. Största problemet i WiC var att varje nytt "Objective" flyttade ens fokus väldigt korta sträcko... 28/08 Det var synd att det inte sålde bättre. I princip alla som spelade verkar ha gillat det starkt, men det tog liksom aldrig fart. Jag tyckte om både kampanjen och multiplayer. Men antalet spelare online sjönk dessvärre rätt snabbt. Hoppas studion ger sig... 28/08 Jag är inte mycket för strategispel, men wic är fantastiskt bra! 28/08 Kära minnen med WiC. Jag var QA hos Massive i deras gamla lokaler i Malmö för PC versionen och fick vara med som QA på Xbox versionen i deras nya feta lokaler också, grym upplevelse måste jag säga. 28/08 Jag var i closed beta till WiC till följd av delagande på det vinter-Dreamhack som låg innan releasen. Köpte såklart spelet och njöt. Älskade WiC på alla sätt, storyn var rejält rörande. Rest in peace, WiC. Må du få en uppföljare som väcker din ande til... 28/08 Får köra det lite då innan det dör. Är väldigt kul online. Hoppas dom släpper en uppföljare. 28/08 Det här spelet var verkligen superskoj online. Och allt funka så otroligt smidigt. Senaste 5 åren dock har jag inte fått kört det, då spelet som är bundet till kontot har jag förlorat användar-informationen till och någon support fanns det aldrig som... 28/08
Skicka en rättelse