Många tycker att gratis är gott.

Det drygt månadsgamla Windows 10 smyger sig in i allt fler datorer och andra enheter. I början av månaden fanns det installerat på 67 miljoner maskiner, en siffra som nu växt med ytterligare 8 miljoner. Totalt ska systemet nu finns i över 75 miljoner datorer, surfplattor och annat världen över.

Uppgiften kommer från Yusuf Mehdi, vice-chef för Windows and Devices hos #Microsoft. Så här säger han:

Som jämförelse installerades föregångaren Windows 8 i 40 miljoner datorer den första månaden. Inte så illa pinkat för ett av många utskällt operativsystem, som dessutom kostade pengar (visserligen bara ett par hundralappar för uppgraderingsversionen, men Windows 10 är gratis för alla som köpt Windows 7 eller 8).

Några anda fakta från den gode Mehdi: gamers har så här långt plockat hem 10 miljoner achievements i #Minecraft och #Microsoft Solitaire, och det har strömmats 122 år gameplay från Xbox One till Windows 10-system. Uppenbarligen en uppskattad funktion, trots vissas skeptiska hållning.

Word. 30/08 Du behöver inte omformatera något, den installerar Windows 10 och du behåller allt, moderna tider. Värst vad folk är dåligt informerade. 30/08 Javisst, men det verkar som om det inte är det som folk i denna tråden är rädda/irriterade för. Det är som om att någon har intresse av att rota i deras liv. Det är ju inte det som det handlar om. Det handlar ju om, precis som du är inne på, att antinge... 29/08 Uppgraderar du så formateras inte C: du får behålla alla filer osv. För mig har det funkat smärtfritt, förutom att jag fick uppgradera lite drivrutiner, och det är mycket snabbare än både win8.1 och 7 på min maskin. 29/08 Glenn Greenwald: Why privacy matters Glenn Greenwald was one of the first reporters to see — and write about — the Edward Snowden files, with their revelations about the United States' extensive surveillance of private citizens. In this searing talk,... 29/08 Vilken tur då att man inte behöver omformatera för att uppgradera :-) men ja. Man avlider ju inte av att vänta för lite buggfixar. 29/08 Där håller jag iaf med dig, intresse för enskilda individer i ett land som Sverige är antagligen relativt svalt, speciellt då jag inte har "något att dölja", Däremot kommer jag aldrig att vara bekväm med att "klara mig undan pågående integritetskränknin... 29/08 En "tidigare version av Windows"...coolt, har en Vista-skiva här någonstans, uppgraderar direkt! 29/08 Har MS något att vinna på kunskapen om vilka som åker fram och tillbaka till Mellanöstern? Har MS något att vinna på kunskapen om vilka som besöker sidor som PB? Antagligen nej på båda. Har MS något att vinna på genom att sälja sådana uppgifter till and... 29/08 Microsoft är inte "staten". Personligen gillar jag inte att uppgifter om mig själv samlas in utan min vetskap, om än "bara" för marknadsföringssyften. Oskönt att folk är så blasé idag att dom bara tar fisten om och om igen för att: "men det händer ju... 29/08
Skicka en rättelse