De rykten som cirkulerat ett tag har visat sig stämma: #Guild Wars 2 blir gratis att spela. Men kanske inte på det sätt som de flesta förväntat sig. Den nya betalningsmodellen är främst ett sätt att få folk intresserade av den kommande expansionen #Heart of Thorns.

Det innebär att de mikrotransaktioner som ofta präglar free-to-play-spelen inte är närvarande den här gången. Inga nya sådana införs och tanken är istället att folk ska spela allt materialet från grundspelet och sedan köpa expansionen. Några restriktioner finns dock på plats för gratisspelarna, däribland i chatten och rörande WvW – läs mer om dem på officiella sajten. Där kan du också tanka spelet gratis nu på en gång.

Vi får också veta att Heart of Thorns-expansionen släpps den 23 oktober. En stämningshöjande trailer visar vägen:

Tack till Vym för detta #nyhetstips!
Även jag har enorma mängder timmar och energi nedlagt i spelet. Hoppades ända in i Living Story 2 att endgame äntligen skulle komma i en vettig form, men ArenaNet lyssnar verkligen inte på sin community. De har sen dag 1 med GW2 haft den största potenti... 31/08 Ska det komma 10 manna raids nu i Guild wars 2?... Lär väl vara pisslätt och oengagerande som dom andra gruppinstanserna jag provat.. Men man kan ju alltid hoppas dom överraskar och kommer med något som kräver lite skills och tankeförmåga för att klara... 31/08 Därför expansionet kostar som ett helt nytt spel? Det suger möe :( 31/08 Helt rätt upptäckte det. Och stänger man ner spelet så laddats det inte ner mer. Måste ha igång meny fönstret hela tiden. 31/08 Att flintlås är semi-automatiskt är inte en LITEN detalj. 31/08 Dem ska ha att man kan spela samtidigt som man laddar ner. Dock så kanske det inte funkar nu. Då blir att ladda ner ett tag, då spelet är rätt stort 31/08 Skumt ladda ner det i lördags och spelade en bra stund. Och nu tänkte jag spela och då får jag ladda ner det igen. 27% och 5gb nerladdat nu. 31/08 Påminns alltid om jag inte ens har spelat ut "Prophecies". Suck. 30/08 Har 4,097 timmar spelade och lirat sen 25 Augusti 2012. Kan rekommendera spelet varmt! Det är fritt fram att komma med frågor om ni har några så ska jag göra mitt bästa att besvara dem. Befinner mig på Far Shiverpeaks under acc namnet "Arahzor.1832".... 30/08 Det är det. Du köpet spelat. Sedan är det då gratis om man säger så. Dock free to play, som kom nu har en del restriktioner som man kan läsa på deras hemsida. Fortfarande totalt värt att köpa spelet. 30/08
Skicka en rättelse