Markus "Notch" Persson känner sig miserabel med sina miljarder.

Han är en av världens 500 rikaste människor, och har slantar nog att buda sönder Jay-Z och Beyonce. Men Markus "Notch" Persson verkar ändå inte särskilt nöjd med livet.

Den gode #Minecraft-skaparen hade en smärre livskris i helgen, vilken han luftade på Twitter.

Han säger att han har svårt att hitta motivationen att göra något när han redan har allt, och att rikedomen skapat obalans i kontakten med andra människor. Han ska bland annat ha träffat en kvinna som valde bort honom till förmån för en person med mer normal livsstil.

Notch luftar också besvikelse över att hans forna medarbetare numera "hatar honom", trots att han gjorde sitt bästa för att de skulle få det så bra som möjligt när företaget såldes. Han säger sig också vara mer isolerad än någonsin, trots att han hänger med kompisar och festar med kända människor på Ibiza.

Några utdrag ur Perssons dystra helgbikt:

Men allt är inte sotsvart i Perssons sinne. Efter de dystra tweetsen lättar humöret, bland annat för att andra vars karriär eller ekonomi nått snabb stjärnstatus säger att de här känslorna är vanliga. Vi får hoppas att Notch lär sig hantera sin nya livssituation.

Det här är väl ett perfekt tillfälle att ge tillbaka lite till världen, istället för att festa upp pengarna och hänga med kändisar, så kan han ju fan bygga skolor, investera i annan utbildning, bygga prisvärda bostäder, hjälpa till i forskning osv. Det... 02/09 Tycker själv att många rika människor har en hunger att alltid skaffa sig mer det känns bara jobbigt. Tycker förövrigt att Mirage har all rätt att tycka illa om specifika länder. Och visst är vi lyckligt lottade här i sverige att vi kan flytta nästan... 01/09 Skulle krävas mycket till att få mej att bli vilja bli känd hatar att hamna i rampljuset och försöker att hålla mej undan så mycket det går. Rik eller fattig så länge man inte är känd för det förstör så mycket av vad man kan göra med pengar utan att så... 01/09 Jaha, det visste jag inte alls. Varför skulle det vara bättre där? Mer ramper för rullstolar? 01/09 Uganda ;) Nä skämt åsido, tycker inget illa om Sverige. Men skulle ha flyttat till Schweiz eller Kanada om jag hade pengar samt möjlgheten, sen om det inte passade en så flyttar man bara tillbaka till gamla Svedala. Dock skulle jag investerat pengar och... 01/09 Ett sätt att göra sig själv glad är att göra andra glada. Hade jag haft samma summa pengar hade jag gått runt och letat upp folk som hade haft drömmar och sett till att de hade fått gjort uppleva dem. Det finns många som inte har medel, men talanger som... 31/08 Skänk bort 90% av din förmögenhet till behövande och börja om då. 31/08 ja, alla projekt som gör att man känner en mening med livet är värt att satsa i. Jag hade nog gjort samma och Sverige lider t.ex. av bostadsbrist så där finns det någonting att bita i om man vill och har pengarna. 31/08 Jag hade köpt fastigheter och hotell utomlands. :) 31/08 Jag kanske skulle varit mer specifik: Ett land som bryr sig om sina medborgare med speciella behov, där både Mexiko och USA (skrämmande nog) inte bara slår skiten ur Sverige, utan verkligen misshandlar Sverige till koma. 31/08
Skicka en rättelse