Spelföretag blir allt vanligare måltavlor för olika sorters internetattacker, något som blev extra märkbart för de som köpte ett Playstation 4 förra julen och inte kunde spela online. En grupp brittiska tonåringar måste ha blivit inspirerade för i förra veckan utsattes både Sony och Microsoft för nya attacker. Denna gång lyckades dock polisen spåra avsändare och har nu arresterat sex personer.

Lizard Squad, som stod bakom attackerna mot Sony förra julen och som sedan haft en bitter relation med John Smedley, var inblandade även denna gång då det var deras verktyg som användes. Tonåringarna betalade helt enkelt hackergruppen för att få tillgång till deras "Lizard Stresser" som använder stora nätverk av datorer för att sänka onlinetjänster. Eftersom de bara var 15-18 år gamla är det oklart vad arresteringarna kommer att leda till.

Mycket pladder, och ändå kan du inte svara på vad jag frågade från första början. Vad "exakt" är en hackerattack? ÄR det något exakt? Vet inte var det blev så komplicerat någonstans. 01/09 Jösses, Ender du är fantastiskt dålig haha. Vi kan ju sätta punkt där hela ditt korståg av idioti började - allt som skrevs var "... Som i att inte likställa med hackerattack". Alltså på riktigt, så är det ju bara. det är ju ingenting du behöver argumen... 01/09 Det var lite min tanke också. Även om jag har förstått att det är en skillnad på hacker och cracker så känns båda som hitte-på-ord iallafall, lika så med "cyber". Antar att skillnaden spelar en väldigt stor roll för de invigda. Lite "Enya är inte rave"... 01/09 Ender, en del är bara petiga med definitioner men det är inget annat än hårklyverier och vissa verkar gillar sånt. The nature of the Internets, antar jag. Själv har jag sett begreppen "hacker attack" och "cracker attack" användas för att beskriva alla... 01/09 Jag kommer osökt att tänka på: http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/14624395/800/normal/8e4f5725f3ccd/dumdummare2bred.jpg ...vet inte varför. Det jag frågade (eller iallafall menade) var ifall begreppet "hackerattack" inte kan inkludera den mer precisa... 31/08 Haha där är du igen. Det är väll klart det är skillnad? Som att säga ett rån är samma sak som utpressning. 31/08 Jag föreslår att du googlar skillnaden på en ddos-attack och en hackerattack. Du verkar lite förvirrad. 31/08 Vad exakt är då en "hackerattack"? Menar du att just en "hackerattack" är något specifikt? 31/08 "Bara" som i att det inte är att likställa med "hackerattacker". 31/08 Häng dom på torget! Nej men seriöst, Åtala dom och ge dom tid i häktet dom små glinen. 31/08
Skicka en rättelse