Microsoft nya fönsterbläddrare klättrar stadigt uppåt men en tidigare version dominerar fortfarande.

Windows 10 släpptes en 29 juli och redan i augusti klättrade det upp på en säker tredjeplats på listan över de mest använda operativsystemet på Steam. Datan samlas in från dess användare och visar att gamers har varit betydlig piggare på att uppgradera denna gång.

Windos 8,1 (64 bit) innehar fortfarande andraplatsen med sina 23,36 procent men har också tappat 7,6 procent mot månaden innan. Windows 10 (64 bit) har ökat 13,17 procent och ligger nu på 16,39. Windows 7 (64 bit) ligger fortfarande på en ohotad förstaplats med sina närmare 40 procent men även det har tappat drygt 5 procent sedan i juli.

Bra sagt! Jag är inte speciellt bra på linux, min grej är MS produkter, men jag har inget emot det. De som sitter på andra sidan däremot är ofta, precis som du skriver, väldigt anti. MS är bra. Linux är bra. (Det som är jobbigt att administrera är apple... 04/09 Paranoid behöver man ju inte vara heller, bara trams. Jobbar med unix dagligen främst på serversida och även mkt windows, men måste dock medge att de jobbigaste av allt är den del av unix/linux-populationen som hatar på allt MS skapar i form av OS,servr... 04/09 Bara för att man har en dator betyder det inte att man blir spionerad på... Handlar om vad man har på datorn.. 04/09 Var och en väljer själva om de vill sitta vid en dator eller ej. 03/09 Japp, lite tidigt att skryta om Win 10's enorma popularitet bland gamers, eller hur? 03/09 Nej, det är klart. Det handlar ju om vad man tycker är ok. Det är klart att man inte kan veta vad de gör med datan, men om man tänker så är det lika bra att koppla bort nätverkskabeln helt. Man kan ju aldrig var helt säker annars. 03/09 Sant, det är dock i princip omöjligt att veta exakt vad man delar med sig av för information, om man verkligen vill så går det i alla fall att minska informationen man delar med sig av. I slutändan hindrar detta dock troligtvis inte microsoft från att... 03/09 Dock kan man stänga av Android helt från att skicka, även blockera runtime permissions till appar. Exempelvis så Facebook appen inte kommer läsa av SMS databasen, kontaktlistan och position stup i kvarten. Sedan att du du vet vad de gör med datan, hur... 03/09 Därför man inte uppdaterar med de patcharna.. Fortfarande en jäkla skillnad från Win10 där man inte ens kan stänga av vissa saker. 03/09 Glöm inte Iphone och Android... Det är väl viktigare att kolla vad de samlar in och varför, inte att de gör det. Om det bara handlar om att förbättra sökningar eller visa reklam så är det inte lika farligt som att de försöker ta reda på om jag dammsugit... 03/09
Skicka en rättelse