Huruvida det var bättre förr är något som ständigt är föremål för diskussion bland spelfrälsta. Ett skoldistrikt i Michigan, USA ger ytterligare bränsle till debatten då de använder en gammal Amiga-dator för att sköta luftkonditioneringen på 19 skolor.

Amiga 2000 släpptes ursprunligen 1987 och slutade tillverkas 1991, men gör fortfarande sitt jobb på skolorna, 28 år senare. Dock inte utan vissa bekymmer: radiosignalen som datorn skickar ut för att kontrollerna fläktar och värmepannor använder samma frekvens som vaktmästarnas walkie-talkies, vilket ibland orsakar störningar. Men det kanske man kan ta av en 80-talsdator som fortfarande fungerar – trots att den inte stängts av på nästan tre decennier.

Läs mer hos Dailydot och spana in filmklippet nedan.

http://up.anv.bz/latest/anvload.html?key=eyJtIjoiTElOIiwicCI6...

Nej jag menade inte att man skulle ersätta det med en PC, det var mer som svar på att nya datorer inte håller så länge. Det största problemet tycker jag nästan skulle vara att det är svårt att hitta personer som förstår sig på systemet, även om det finn... 07/09 Har själv kvar min gamla pimpade A1200. :) Jag kände till det här med luftkonditioneringen men jag vet att Amiga fortfarande används i medieutbildningar på en och annan skola, den var ju the shit för TV-produktioner på sin tid. 07/09 Att köpa en COTS PC och tro att du ska kunna utveckla ett HVAC system på 5 minuter för att ersätta Amigahårdvaran är inte realistiskt, om du inte kan hitta nån ventilations guru som lever för sånt och är villig att koda gratis i några månader. Det mest... 07/09 Om det nu är serieporten eller parallellport som används för kommunikation så skulle de eventuellt kunna ersätta den med en PC och WinUAE, är det någon annan port så kanske det inte blir lika lätt. Problemet är väl att amigan hade en 25-pins serieport... 07/09 Med tanke på priserna på eBay så är det nog enklast och inte minst retrocoolast att fortsätta. De kan ju köpa en i förekommande syfte och alltid ha en på lager OM den skulle haverera... Att gamla datorer står och rullar i evighet och att gamla maskiner... 07/09 Funkar det, så funkar det. Det jobbiga är ju att utbilda personal i gamla system. Ett problem många företag har, när man väljer att behålla gamla system som fungerar, i stället för att byta ut. Precis som många företag fortfarande kör med system baserad... 07/09 Finns ju en hel del alternativ de kan välja om det packar ihop. Huvudsaken är ju att de kan köra programmen och få ut signalen dit den ska. Sen finns det vädligt många hobbyister som fortfarande reparerar de där. För egen del blev det uppfräschat moderk... 07/09 Modermodemen var grymma förr i tiden. :) 07/09 Det bestrider jag inte. Jag menar bara att dagens kvalitet är lägre och risken att en ny modern dator går sönder är lika stor. Men OM den går sönder, då har du helt rätt i att de sitter i klistret. 07/09 Amiga = Kvalitet. <3 07/09
Skicka en rättelse