Inte ens de som har dygnat i valfritt spel den senaste veckan har missat de stora kampanjerna för att samla in pengar till förmån för flyktingkrisen i medelhavet. Som en del av detta har Johan Rheborg och Henrik Schyffert lagt upp en auktion där duon kör standup hos vinnaren. Utropspriset började på beskedliga 10 000 kr men är nu uppe i 251 600 kr och i täten ser vi ett bekant användarnamn.

Markus "Notch" Persson gav sig i budgivningen vid cirka 70 000 kr och har sedan drivit upp priset till dagens nivå genom Traderas autobudsfunktion. Det tog inte länge förrän Schyffert fick nys om detta och de började konversera på Twitter.

Tack till Walter S.A. Iego, paaark för detta #nyhetstips!
Jag vill inte vänta till det stabiliseras. Jag vill att världsamfundet skapar en no-fly zone för att stoppa Assads bombningar i första läget. Jag vill dock inte att detta sker under nato-flagg/kommando. Lika lite som att jag tycker att det är okej att... 11/09 Nej, jag har inte nämnt någonting om en armé, däremot nämnde jag en organisation som har starkt inflytande och den största faktorn till att det ser ut som det gör. Det går inte att förneka. Att göra som du och vänta tills "stabiliteten återvänder" och... 10/09 Du tror kanske att det är en enda reguljär armé som strider i området och att det alltså finns ett enda tydligt mål att anfalla. Så är det inte. I Syrien och närområdet finns många stridande grupper, både reguljära arméer och "terror"-grupper. Många av... 10/09 Lite så. Det reflekterar mitt tidigare uttalande angående "gamers" ganska väl, om än med fler ord. 10/09 Det är mycket snack om att hjälpa flyktingar ifrån Syrien. Varför pratar så få om att stoppa kriget som pågår? Stoppa IS? Det blir inga ramaskrin när vi i media läser om flertalet avrättningar gjorda i Syrien eller Irak, men när det börjar dö folk närma... 09/09 Sverigedemokraterna är ett parti man kan välja att gå med i eller att stödja baserat på politiska ståndpunkter. Flyktingar väljer inte sin situation. Det känns ju lite äpplen och päron. Visst kan det vara dåligt att generalisera, men det finns ändå en... 09/09 Det är svårt att inte generalisera sverigedemokrater. https://www.interasistmen.se/irm-listar-sd/ Nu tycker du säkert att det här är en dålig källa jag ger dig, men nu är det faktiskt så att IRM inte hittat på de här sakerna i listan. Att göra bort sig... 09/09 Du kan ju fortsätta att blunda och kalla SD rasister om du känner för det. Expressen/demoskop och deras folk gjorde en opinionsmätning som hamnade på ~19.5 % (var femte svensk) medan Yougov (på uppdrag av Metro) visade på ~25.2 % (var fjärde svensk).... 09/09 Inte något beteende eller skeende du nämner har något direkt med flyktingar eller invandrare att göra. Jag vill iaf nämna dom citerade specifikt. Om du ser barn utsättas för vad som kan vara religiöst och politiskt förtryck eller misskötsel så hoppas... 09/09 Ingen idé att du svarar denna person, du kommer nämligen inte få något svar. De skriver av allting från ett färdigt dokument, och de kan aldrig argumentera vidare eller debattera. 08/09
Skicka en rättelse