Bethesda meddelar priset på framtida dlc, man vad kommer de egentligen att innehålla?

Fallout 4 får, inte helt överraskande, ett så kallat ”season pass”. Det betyder att spelare redan innan release kan köpa tillgång till alla de dlc och uppdateringar som kommer att släppas efter spelets släpp.

Passet kommer att kosta 30 dollar (inget svenskt pris har angivits), men Bethesda kan, något häpnadsväckande, inte berätta något alls om vad man får för pengarna. De säger sig faktiskt inte veta det själva. Istället hänvisar man till vad man har släppt till exempelvis Skyrim, och säger att Fallout 4:s season pass kommer att vara värt ”minst 40 dollar”. Hur man nu kan räkna ut det utan att veta vilket innehåll som kommer att tillhandahållas.

Det hela är såklart ytterligare ett led i den smått hysteriska förbokningsstrategin som de flesta utgivare idag använder sig av så ett köp blir såklart lite grisen i säcken. En konkret detalj vet vi dock: man kommer att släppa ett Creation kit, ett mod-verktyg, efter release. Verktyget ska vara helt öppet så att communityt kan ge Fallout 4 samma stöd som de givit Skyrim.
Här har bland andra CD Projekt mycket att ära. Som bekant släppte dessa bara ett kraftigt avskalad mod-verktyg till Witcher 3, trots att man hintat om att ge fullt stöd.
Fallout 4:s editor ska vara samma som Bethesda använt för att skapa spelet. Happy days!

Spelet (och bomben?) släpps 10 november.

Ledsen om jag väcker en "gammal" tråd nu, men varför använder du dig aldrig av mods från en tredjepart? Det finns huuuuur mycket bra content som helst till t.ex FONV så jag förstår inte varför man absolut inte vill överväga att ta del av det. Bara textu... 14/09 Man behöver knappast vara någon expert - upplärd eller självuttalad - för att veta att DLC många ggr börjar planeras långt innan huvudspelet är klart. Det är helt enkelt, som allt annat, en fråga om budgetering, resurser och framtida planerad inkomst.... 13/09 Men lugna ner er det är ju inget tvång att köpa season pass. Tyvärr finns det säkert en del som gör det och kanske kommer ångra sig men dom lär sig precis som en annan gjort under åren. 10/09 Nej jag är inget troll alls. Finns många som avskyr mods och endast kör officiellt. 10/09 Obvious troll is obvious 10/09 Det är tur att vi finns som inte har något problem med detta. Jag älskar DLC och season pass. Kommer förboka detta season pass så fort det blir tillgängligt. Företag kommer aldrig sluta med dessa bra saker då även om det är en stor skala som hatar pre-o... 10/09 Vilken tur att du verkar veta det då. Berätta mer om vad för DLC som förväntas komma. Inväntar med spänning på edert expertutlåtande... 10/09 Vad är värst, företagen som gör så, eller användarna som faktiskt betalar i så stor skala att de uppmuntrar företagen att fortsätta med samma sak? 10/09 Haha, lol nej, verkligen inte. 10/09 Med tanke på facit i hand. DLC till både Trean och Vegas har helt klart varit värt det. Season Pass, check. Hade dom vetat vad som ska släppa som DLC så hade dom ju redan haft med det i spelet. 10/09
Skicka en rättelse