The Witcher 3 är en framgångssaga, kommersiellt och krikermässigt. Nu är börjar jobbet på allvar med CDPR:s nästa stora epos.

The Witcher 3 är redan en framgångssaga, både kommersiellt och krikermässigt. Spelet har sålt i mer än ??? exemplar och kammat hem i stort sett alla utmärkelser som går att få. Att spelet är en stark kandidat till Årets spel 2015 är givet. Den första expansionen av två, Hearts of Stone, släpps så snart som ??? oktober, och den andra torde vara långt gången vid det här laget. Spelet är patchat och om än inte helt buggfritt så närapå.

Nu är börjar jobbet på allvar med CDPR:s nästa stora rollspelsepos, som kommer att vara radikalt annorlunda något annat vi sett från studion.

Redan när FZ besökte CDPR i Warszawa i ???? fick vi lite retsamt se de stora, grå stålportarna bakom vilka Cyberpunk-teamet satt. Det lär ha växt nu, i takt med att man flyttat resurser från Witcher 3-utvecklingen till sitt nästa stora ip. CDPR har sagt att det kommer dröja innan vi får veta mer om spelet ("2015 och 2016 tillhör The Witcher"), men det hindrar oss inte från att sammanfatta vad vi faktiskt vet (och kanske begrunda ett rykte eller två.)

Spelet bygger på papper och penna-rollspelet Cyberpunk, som ??????????????????? men handlingen är alltså förlagd sisådär 55 år in i framtiden. Världen är högteknologisk men mörk och dekadent, och allt tyder på att utvecklarna kör samma "vuxna" stil som i de båda The Witcher-titlarna.

Två nysläppta filmklipp ger en mer utförlig inblick i Cyberpunk 2077. Det första är en tolv minuter lång genomgång av titeln, medan den andra är betydligt osexigare – den presenterar i princip bara namnet.

Skicka en rättelse