Och de båda komikerna kryddar budet ur egen ficka.

Markus "Notch" Persson vann förra veckans omtalade Tradera-auktion, där pengarna går till Röda korset och till hjälp för de många flyktingarna i Europa.

Auktionen startades av Henrik Schyffert och Johan Rheborg, och det folk budade på var en ståuppshow av de båda ärrade komikerna. Budgivningen började på 10 000 kr, men stack snabbt iväg för att stanna på 550 300 kronor. Schyffert och Rheborg skjuter själva till 100 000 kr, och alla pengar går alltså oavkortat till Röda korset.

Det du beskriver kallas för konfirmeringsbias (https://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias), det är en av våra kognitiva biaser, dvs mänskliga tendenser att förvränga verkligheten och fatta dåliga beslut. Det handlar inte bara om att vi främst tar... 15/09 Ditto. 15/09 De var under luppen för några år sedan där deras interna kostnader ifrågasattes. Tyvärr kom de undan med några decimaler över gränsvärdet. Nu är inte Röda Korset bättre eller sämre än någon annan sådan här organisation och därför vägrar jag att ge penga... 15/09 Riktigt trött kommentar. Läs igen så kanske du förstår mitt budskap. Röda korset förskingrar även pengar men det är en annan diskussion. Det finns många termer som anspelar till många politiska partier, men förstår vad du vill anspela på. Lite löjligt... 14/09 Folk klagade på FZ när de la upp en artikel om detta och att de inte har något med spel att göra. Nu har vi nästa 40 inlägg som inte har något med spel att göra. 14/09 Man kan inte sitta på liveleak 24/7 för att bli informerad om tragedier världen över. Människor måste få ha utrymme att leva också. Media lyfter fram ett nytt problem och informerar. Bra, det kan ge effekt. Ingen vill ju läsa om Syrien kriget varje veck... 14/09 Ja, hugaligen. Tänk att behöva läsa att alla inte tycker som en själv. Panik för varje sann redaktör. 14/09 Kommentarsfält vid flykting relaterade nyheter? Aftonbladets absoluta mardröm xD 14/09 Fast just här är det ju pengar till röda korset och de hjälper ju till i "närområdet" för att använda din term som för övrigt är väldigt populär i vissa politiska kretsar. Precis som TheConsul skriver så tror jag att vi lättare kan relatera till enskild... 14/09 Blir folk (ni) lika upprörda varje år när det är faddergalan, rosa-bandet galan, världens barn etc. etc. på tv? 14/09
Skicka en rättelse