Hoppsan, det är visst olagligt att inte leverera produkter folk har betalat för.

För några år sedan rådde det minst sagt crowdfunding-feber och mängder med projekt lanserades på Kickstarter och andra sajter. För många gick det också väldigt bra. När allt var nytt och spännande var det få backers som ens funderade på att de inte skulle få sakerna de betalat för. Ett par år senare, när förseningar och i vissa fall rena konkurser var ett faktum, blev folk lite mer försiktiga.

Vissa hävdar också att crowdfunding är lite av en chansning men 31 backers av kortspelet Asylum från företaget Altuis godtog inte att deras belöning försenats över två år. En domstol i Washington höll med dem och dömde företaget att betala tillbaka pengarna, samt saftiga böter på drygt 8 000 kr per backer. De åkte också på att betala domstolskostnaderna och man räknar också med att fallet blir prejudicerande. Därför uppmanas köpare i andra delstater att kontakta sin lokala statsåklagare.

Go kille du ;) Du har rätt, de var vad de siktade på för datum "Estimated release". Nått måste man ju ange för en kampanj. Men det hände mycket mer än de förväntat sig. Men resten vet du ju uppenbarligen redan. 15/09 Vad har jag inte läst menat du? Du kan väl istället säga mig vart spelet som de lovade att släppa 2014 är någonstans? Nej just det, det är inte ens i närheten av klart. Hahahahaha! 15/09 Precis lika mossigt och billigt som kommentaren jag kommenterade menar du? Om folk kan slänga sig med sådana kommentarer så ser jag inga problem med varför inte jag skulle kunna det. :) 15/09 Du jämför alltså spelutvecklare med forskare? lol... Okej aja. Har ingenting emot visionärer. Men att gång på gång skjuta upp ett spel och lova mer och mer när inte ens det första man lovat är klart.. Ja.. Dårskap i min mening. Men vi kan väl kalla det... 15/09 mmm ,vilken lust jag har att ge dig en kram! :D kanske prova läsa på lite? Förstår om det känns påfrestande istället för tablå rubriker. Men du har rätt, vi kan ju passa på att stämma "Behomia" för DayZ borde ju vara klart det med. Kram på dig! ;) 15/09 När argumenten tryter kommer förolämpningarna. 15/09 Så fort någon inte håller med dig så drar du fanboi-kortet? Är det inte rätt mossig och billig retorik, eller vad säger du? :D 14/09 Bry dig inte, Kleptoman är ett av 2-3 troll som ständigt härjar i kommentarssektionerna. 14/09 Ursäkta mig. Hur får du det jag skrev till din tolkning ovan? Jag blir väldigt nyfiken ärligt talat. 14/09 Oo ja, de siktar verkligen mot stjärnorna (pun intended xD) Jag tror de flesta som stöttat SC vet det med tanke på hur öppna SC utvecklarna är med information. Nu har jag själv inte stöttat SC för jag har varken råd eller ork att investera i ett projekt... 14/09
Skicka en rättelse