#CD Projekt har blivit allas älsklingsstudio tack vare den eminenta The Witcher-serien och deras vänliga inställning gentemot konsumenten. Ungefär tvärtemot bilden många har av #Electronic Arts, som lyckats reta upp många spelforum med diverse DRM-skydd och krånglande servrar. Nu har det dykt upp rykten om att något är på gång mellan de två företagen och kanske till och med ett uppköp.

Det är sidan Dark Side of Gaming som fått ett mail från, vad som verkar, vara en anställd hos #CD Projekt. Identiten har bekräftats med hjälp av en lönerapport, men allt bör fortfarande tas med en nypa salt. Personen i fråga berättar att de två företagen haft möten på toppnivå och att det troligtvis inte rör sig om något utgivningsavtal, utan något större.

I’m employee of CD Projekt Red and I have some bad news to share with you. Our management is probably talking with Electronic Arts about potential take over. Electronic Arts representatives are currently visiting our studio and meeting with top management. We are not going to release any game soon, so for sure it’s not about any publishing deal, so the only possible reason for EA guys being here is that they want to buy us.

Något som bör lugna ner de eventuella fackeltågen är att Marcin Iwiński, som är en av grundarna till företaget, har förnekat att mötet ens ägt rum. Du kan därför andas något lugnare och vänta på att mer information når vårt hörn av internet.

UPPDATERING 15 sept

CD Projekts Marcin Iwiński har nu gjort en mer kraftfull kommentar till ryktet:

"We usually don't comment on rumours but this one has become quite viral and we think it deserves to be put to bed. We are not talking with anyone regarding selling CD Projekt Red or GOG.com. Period. And the payslip is a fake - it was not issued by our company."

Och med det kan vi lägga detta rykte i mappen FEJK.

[quote=Mirage] Påstodde aldrig något annat, lel. 16/09 Ren spekulation, såvida du inte känner ägarna personligen. 16/09 Om CD Projekts ägare någonsin skulle få för sig att sälja företaget så tror jag inte direkt EA skulle vara hans första val. xD 16/09 Det enda korkade är att det finns personer som försöker försvara CDPR och snacka skit om EA och använda korkade argument som gratis DLC när i själva verket CDPR gör som alla andra spelutvecklare och tar betalt för sina expansioner. 15/09 Men ge dig nu, din jämförelse mellan Sims och Witcher 3 var korkad, och det är fånigt att du försöker försvara det. Om du inte själv inser det tänker jag avsluta här, så kan du skriva vilka fantasier du vill själv. 15/09 Nu har du börjat trolla på heltid. Du länkar till steams överpriser som ingen vettig människa betalar och det har inte heller något med poängen att göra. Nu jämför du ALLA sims 3 expansioner med två kommande expansioner till Witcher. Det är rätt idiotis... 15/09 Jag fråga om du trolla för att du gör en vansinnig jämförelse när du säger att Witcher 3 är ungefär som Sims när det gäller DLC. Witcher 3 har all DLC graits och ett expansion pass för två expansioner där den ena är lite mindre och den andra lite större... 15/09 Det är självklart att företag vill gå med vinst, det har jag aldrig sagt att de inte får göra. Däremot så mjölkar de sönder sina stackars kunder som inte förstår bättre. Deras största kundmarknad består av barn och riktigt casual gamers som nöjer sig... 15/09 Så det är konstigt att ett företag vill gå med vinst och ha nöjda aktieägare? Det är även konstigt att de lägger sig i sina egna produkter? Du vet tydligen inte hur världen fungerar. De gör inte spel för att det är kul, inte på den nivån, det är ett för... 15/09 Om du inte förstår varför EA är skit så ska jag berätta det för dig. EA skiter fullständigt i sina fans utan vill bara göra sin aktieägare glada. De släpper trasiga spel som tar 100 år att patcha klart. De lägger sig i för mycket gällande spelutveckling... 15/09
Skicka en rättelse