Metal Gear Solid V är ett avslut med flaggan i topp.

2015 blir ett år #Konami vill gräva ner i djupast tillgängliga hål. Man har bråkat och brutit med #MGS V-skaparen Hideo Kojima, #Kojima Productions har stängts, man har lagt ner #Silent Hills och man har anklagats för att behandla sina anställda som smuts.

Nu verkar det också klart att man helt slutar med AAA-spel, som de stora produktionerna brukar kallas. Undantaget är den årliga fotbollsserien #PES, men i övrigt ska det vara slut på storspelen, uppger Gameblog.fr. Företaget har inga klassiska stortitlar under utveckling, skriver bloggen, och enligt Eurogamer är den enda tänkbara kandidaten ett fotbollsspel baserat på nästa års fotbolls-EM. Vidare ska Julien Merceron, bland annat tekniskt ansvarig för spelmotorn Fox (som driver MGS V) ha lämnat skutan.

Konami sitter på serier som Silent Hill, Castlevania och nämnda Metal Gear Solid. Det lär dröja innan du får se mer av dem.

Verkar som att Konami nu har gått ut och dementerat dessa uppgifter: https://www.vg247.com/2015/09/22/konami-denies-reports-that-theyve-stopped-production-on-aaa-games/ (http://exempel.se) 23/09 Om jag inte missat något så lär fortfarande Metal Gear Online vara på väg, release i Oktober tror jag, vilket ska vara tillgängligt för de som äger MGSV. 19/09 Kojima vill spy MG. Han vill inte göra fler MG spel sedan MGS2. 19/09 Vi lär förresten väl inte se nå mer patcher till MGS Phantom pain va? Men skulle inte förvåna mig att Konami kommer välja sitta kvar på licenserna till MGS och Silent Hill tills det inte finns nå pengar kvar. 19/09 http://i.imgur.com/KZjNg0v.jpg 19/09 Hade varit drömmen. Konami är trots allt ett inkompetent företag som består numera av inkompetenta människor. Kojima och hans team var de enda nämnvärda i hela företaget, knappast en överraskning att Konami numera helt gett upp på spelbranschen då de... 19/09 Låt Kojima få rättigheterna till Silent Hills och Metal gear solid så kan han utveckla de vidare. 19/09 Undra om de kan tänka sig fortsätta som publisher. Låta ett annat företag koda ihop spelet, men stå för kapital, reklam etc etc. 19/09 Mmm, jag är inte klar med Phantom Pain ännu så kan inte riktigt uttala mig än men även om jag är rätt nöjd med spelet hittills så börjar jag känna att jag nog förväntade mig mer. Men fortfarande ett riktigt bra spel :) 18/09 Ja, jag menar MGS. Fast jag tycker phantom Pain var inte lika bra som ground zero. GZ hade bättre story och avslutning. Ska det vara open world så kan de lägga ner det, sak samma för mig. 18/09
Skicka en rättelse