Den som när drömmar om egen spelutveckling har numera ett gäng riktigt bra verktyg till sitt förfogande. Game Maker är ett av dessa, men det krävs att man öppnar plånboken för att komma igång med Pro-utgåvan som kostar runt 750 kronor (80 euro) på Steam.

Därför kan man lugnt säga att det rådande Humble Bundle-erbjudandet är riktigt prisvärt. För 50 kronor (6 dollar) får du Game Maker Pro och 13 spel, varav några kommer med källkod som du kan använda i ditt eget arbete. För en slät hundring får du också Android-modulen till Game Maker Pro, källkod till fler spel och ytterligare en titel. Några av spelen i samlingen är #Stealth Bastard Deluxe, #10 Second Ninja och #Death Ray Manta.

Till Humble Bundle!

Enligt en som jobbar med spelutveckling så är gamemaker rätt bra för att "prototypa" och kunna slänga ihop något som fungerar snabbt på en dag eller två och testa eller visa upp grundkonceptet. Inte så roligt att lägga ned en månad på att koda motsvaran... 21/09 Å andra sidan får du Android modulen med på kuppen för $12 (som det nämndes i nyheten) så så dålig deal är det inte. 20/09 Om man har absolut 0 programmeringskunskaper och vill göra ett spel med endast drag n drop eller har en 10 åring som vill göra ett pong så funkar GameMaker okej, utöver det är det riktigt kasst. Har du några som helst ambitioner eller självbevarelsedrif... 20/09 Köpte detta bundle tidigare idag. Allt jag fick var ett mail med kvitto för inköpet.. Hade förväntat mig download-länk, cd-keys osv? 20/09 Ni fattar ju precis vad han menar, så varför vara så dryg? 20/09 'Tjäna' och 'Spara' är två helt olika saker. 20/09 Man kan dock tjäna värde om man ökar sin egendom mer än vad man spenderar för sitt förvärv. On topic: Game Maker Pro är nog inget om du vill vara seriös och göra spel. Då skulle jag nog gå på Unity (multiformat, enkelt, kraftfullt) men som upplärningspr... 20/09 Sina pengar? 20/09 Man tjänar eventuellt om man sparar koden och säljer den efter att bundlen är över. 20/09 Har använt game maker en del och gillar verkligen inte scriptspråket. Hela programmet känns ganska opolerat faktiskt. Skulle nog föredra unity om jag skulle göra något seriöst cross-platformprojekt 20/09
Skicka en rättelse