Ca 100 nya Linux-spel i månaden på Steam.

Många hårda ord har fällts om Windows genom åren, men med DirectX under huven är #Microsofts operativsystem närmast ett måste för den som vill kunna spela det mesta. Men med Steam växer konkurrensen, och i helgen passerades en milstolpe – det finns nu 1500 Linux-spel tillgängliga i #Valves allt mer innehållsrika spelbutik.

Ökningstakten ligger på ungefär 100 nya spel i månaden, skriver Phoronix. Många av spelen är visserligen småväxta projekt, men det finns också ett antal större namn, t.ex. #Ark: Survival Evolved, #Dota 2 och #Middle-earth: Shadow of Mordor.

"Vänta! Jag kör också Linux.

Den 10 november släpps Valves vardagsrums-pc/Steam-konsol Steam Machines, som med Linux i botten lär leda till åtskilliga fler spel med Linux-stöd hos Steam framöver.

För närvarande finns drygt 6400 Windows-spel och drygt 2300 spel till OS X på Steam, uppger Phoronix.

Att supporten till Steam är dålig behöver inte betyda att Steam Machines och SteamOS kommer bli en dålig platform för spelande. Rent tekniskt är Steam väldigt bra om man jämför med konkurrensen. Game for Windows var så dålig att Microsoft stängde ner... 07/10 Ja nån ska ju alltid vara kärxxxgen mot strömmen 06/10 jag är av motsatt åsikt. 06/10 microsoft support är fantastisk! Har haft många MS produkter under åren utan "extra betalsupport" och de har alltid ordnat allt snabbt enkelt och gratis. Så kom inte o snacka om att steam skulle ha i närheten av MS när det verkligen gäller. Men de kan... 05/10 jag formulera mig klantigt :p jag menade användarna som inte betalar för support. fast de har tydligen, enligt dig slutat ta betalt för support. 05/10 1.För att du skrev icke betalande kunder. 2. De har haft gratis kundtjänst i minst 10 år då jag fick support för min Xbox. 4. För att personlig service är bättre än generiska svar på internet. 5. De har utmärkt service på internet, det är bara och skick... 05/10 vem har sagt att jag inte köpt Windows? Varför finns det en låtsas support från Microsoft på nätet om man måste ringa de för att få hjälp med deras OS? att de enligt dig nu för tiden har gratis telefonsupport är ju i och för sig bra. nä, svårare problem... 04/10 Du kan ju inte förvänta dig att få support om du inte har köpt någon produkt. Du kan ju inte får support av steam om du laddat ner ett spel på TPB. Jag har bara haft fantastisk support av Microsoft och det har inte kostat mig något. Det är bara att ring... 04/10 och Microsoft har bättre menar du? MS skiter i sina icke-betalande kunder. enda ggn de ställer upp (halvhjärtat) är när man ringer deras dyra support. kom inte och säg att de hjälper användarna på microsoft.support.se för det gör de inte. bara för att... 04/10 http://steamed.kotaku.com/steam-customer-service-is-still-terrible-1734354928 04/10
Skicka en rättelse