Undersökning visar att PC:n inte längre är främsta inkörsporten till spelande. Inte ens Minecraft kan stoppa nedåtgående trend.

PC:n har länge varit den dominanta inkörsporten till spelande för barn världen över. Men nu visar en världsomspännande undersökning från den globala analysbyrån NPD, att persondatorn tvärtappar i populäritet. Och detta trots det otroliga medvind som spel som Minecraft har givit plattformen.

Enligt deras rapport Kids and Gaming 2015, gjord i USA, är nu mobila enheter den främsta spelkällan för barn och unga mellan 2-17 år. Hela 63 % spelar spel på mobila plattformar. Idag spelar "bara" 45 % av barnen och ungdomarna på PC, vilket fortfarande är en majoritet, men samtidigt ett tapp på hela 22 procentenheter sedan 2013. Nedgången ses i alla ålderskategorier, men är mer uttalad i åldrarna 2-5.

Även konsolerna tappar mark, men inte alls lika mycket. 41 % av alla barn 9-11 spelar på konsol. Studien visar också att barnen lägger mer tid på mbilspelandet än tidigare. Snittet ligger på 6 timmar i veckan.

Läs mer om rapporten här, och dela gärna med er av era tankar nedan! Har du själv barn? Vad spelar de på för plattform?

Vadå tiggare? Talar du nedsättande om EU-migranter? Rasist 28/09 Det de handlar om är att dom som aldrig skulle köpa spel kör f2p på mobilen oftast, dessa människor skulle aldrig någonsin få för sig att lägga ut pengar på en konsol. Sen blir säkert en del av dessa frälsta och köper en konsol eller pc 26/09 Nya tider nu,eller a sen 2010 blev de en vändpunkt för AAA titlarna att endast fokusera på konsol. Hårdvaruköpen tvingas fortfarande på fast 9-10 titlar lever inte upp till det för att det är alldeles för mycket hetload och flyter dåligt. De enda bra... 25/09 Allt jag har att säga är no shit 25/09 Tvärtänkte "ah, bra att de inser det härliga med konsoller i stället" men någon tiondels sekund senare kom ju insikten om att vi lever i en så töntigt modern tid. 25/09 Nej det är det verkligen inte, har jag väl inte försökt påstå? Jag reflekterar endast över mina egna barns spelvanor. Har du någon statistisk bas i dina antaganden? 24/09 Oj va Konstigt :P Alla undersökningar som kommer ut från Usa visar att PC spelandet är "döende" och att konsoler är stort. Snedvriden bild som inte stämmer här i Europa och troligtvis inte i andra delar av världen heller. 24/09 När jag var liten så kunde man spela på datorn... det fanns inga surfplattor, smartphones, gameboys eller liknande som finns idag. 24/09 Jag träffar en del swingers då och då. Så det kan ju vara därifrån. 24/09 Suspekt undersökning. De skriver varken hur många som tillfrågades eller hur de valdes ut, samt att barn som inte spelade sållrats bort utan hänvisning till antal. Vidare jämför de 45% PC-spelare i åldern 2-17 år med den högsta andelen konsolspelare (41... 24/09
Skicka en rättelse