Allt har ett pris, även en förmodad spelrevolution.

Minst 3000 kronor – så mycket kommer det kosta att kliva in i den virtuella verkligheten. I alla fall om du satsar på Playstation VR eller Oculus Rift, två av de tre VR-headsets som släpps i början av nästa år.

Förra veckan berättade #Sony att Playstation 4-hjälmen kostar lika mycket som en konsol, och i går stod det klart att en Oculus Rift kommer kosta minst 300 dollar. Så på de svenska prislapparna står det sannolikt siffrorna 3000 eller 4000.

Vilket leder oss till frågan – hur mycket får ett VR-set kosta?

Även revolutioner har smärtgränser och vi vill veta när din plånbok säger stopp. Välj ett alternativ i omröstningen, och berätta i kommentarerna vad du valt och varför.

LoL - man skall läsa ordentligt. Jag såg bara AAA och tänkte batterier och "den snåle j*keln vill att de skall ingå :) 30/09 Du har visst inte köpt Lego på sistone.... vanligt Lego med vrrrr från en liten elmotor kostar mer än 1000 kronor idag! ;) 30/09 Det får såklart kosta vad som helst. Men inte förrän de kostar max 1500 kr så kan de slå igenom på allvar. 27/09 Först: stäng av ljudet. (seriöst ni missar inget, första är en typisk "youtube screamer"). GTA V - Spola fram till 42 sekunder https://www.youtube.com/embed/1jLefMyuNpg Arma3 https://www.youtube.com/embed/zQmSKM_9p8A Bara vuxna? (Alien Isolation) https:... 27/09 Lika som det finns kassa skärmar och jättebra skärmar... Du ska få det du betalar för :) 26/09 Varför inte? Varför spela spel på en liten 2d-skärm när man kan ha så att spelet omsluter hela ens synfält, ha headtracking och möjligtvis eyetracking samt 3d? Inlevelsekänslan blir ju otroligt mycket större än om man spelar på en vanlig skärm. Jag hopp... 26/09 kanske blir ett lyft för soldater som simulerar operationer i virtual battlespace .. folk som spelar hemma i soffan vill halvligga och inte sitta raka i ryggen och vrida på huvet hela tiden .. så på konsollsidan blir det fail.. kan tänka mig att det ger... 26/09 1995 kr, digital bundle med 3 st (bra) AAA-titlar gjorda för systemet. 26/09 Förstår inte det roliga... Kul grej att prova på, lite som bungyjump eller liknande, visst. Men nä. 26/09 Tror det blir en ond cirkel tyvärr, det kan bli svårt att nå ut och bli något annat än en nisch om det är för dyrt och om det inte säljer tillräckligt kommer snart utveckling av spel för VR snart nedprioriteras. Hoppas jag har fel dock. 26/09
Skicka en rättelse