Nådde målet på en timme - stora mördarrobotar verkar poppis!

Det gamla varumärket Battletech, som fyllde 30 förra året, är i spelsammanhang kanske mest känt genom de klassiska Mechwarrior-spelen men det visade sig att även förstnämnda namnet kan dra till sig uppmärksamhet. När en Jordan Weisman, en av de tongivande designerna bakom såväl de första spelen samt rollspelsutgåvan på 80-talet, tog till Kickstarter tillsammans Shadowrun-skaparna Harebrained Schemes var succén ett faktum.

Pc-spelet Battletech nådde sitt mål på 250 000 dollar på en timme och ett dygn senare har de passerat 800 000 dollar.

Det rör sig inte om ett actionspel i förstaperson (förstarobot?) utan ett taktiskt strategispel med omgångsbaserad mekanik. Harebrained hoppas få ihop tillräckligt pengar för att skapa en singleplayerkampanj kanske även multiplayer i pvp-format. För närvarande finns det bara pengar att skapa ett skirmish-läge men nästa delmål lär uppnås redan idag.

Skicka en rättelse
De måste precis ha uppdaterat sin kickstarter sida då detta står i update feeden nu: We finally got a BETA finished for Single Player with 3 maps. This version is one vs. one, against the computer, STRATEGY. I need an email address from everyone so I... 02/10 Hittade detta som sägs vara en uppföljare. Dock vet jag ej om projektet ens lever ännu? https://www.kickstarter.com/projects/807779870/bionite-origins 01/10 Ojojoj.--... Det spelet har jag tänk på länge men kom aldrig på vad det hette. Älskade att åka runt på månen (tror jag) och skjuta. 01/10 Självklart har man lagt en slant, Mechnerd som man är. ;) 30/09 Jag önskar att de kunde göra ett riktigt Battletech-RPG istället, t.ex. en reboot av Battletech: The Crescent Hawk's Inception som jag spelade massor av på min C64 i slutet av 80-talet. https://www.youtube.com/watch?v=hEY1xMijGQ0 Ett riktigt kul och tak... 30/09 Backat. 30/09 Vox machinae heter spelet till oculusrift som är under utveckling. Absolut ett av det coolaste demon som finns att ladda hem till oculusen nu. http://www.voxmachinae.com/ 30/09 Någonting är under utveckling till Oculus Rift. Jag vet inte ifall det är något som just påminde om Battlezone, en uppföljare, remake, spirituell uppföljare eller bara ett kort tech-demo. Men jag har sett just ord som "Battlezone" och "VR" mer än en gån... 30/09 JA! Tack! Kollade precis på några yt videor, det spelet hade varit underbart om nån bra studio gjorde en remake. 30/09 Battlezone? 30/09