Chris Roberts & co räds inte att ta betalt.

#Star Citizen må vara många pc-spelares dröm, men det är en dröm som inte nödvändigtvis är billig. #Cloud Imperium Games har nu lagt upp ett nytt skepp till försäljning, och de vill ha 1125 dollar för det, vilket är strax under 10 000 svenska riksdaler.

Visserligen har 25 procents moms lagts på priset, som kan sjunka en bit om du väljer att handla med euro istället för dollar. Men ändå, för samma pengar får du en anständig dator att spela Star Citizen på.

Nåväl, namnet på dyrgripen är Endeavor Master Set - LTI, och den beskrivs som ett modulärt forskningsskepp med möjlighet att sköta en rad forsknings- och medicinska uppgifter. Och pengarna bidrar till att färdigställa fullversionen av spelet.

När vi i somras skrev om ett 4000-kronorsskepp till Star Citizen hördes en och annan skeptisk röst i kommentarstråden. Vad säger ni den här gången, hur mycket kan ett Star Citizen-skepp vara värt?

Det behöver verkligen inte misslyckas, men som du sa är Chris Roberts ingen producer vilket gör att hans namn inte borde betyda något när det gäller spelets kvalitét. Det känns som att folk är väldigt nostalgiska över hans gamla spel utan att insé att... 02/10 Jag förstår vad du menar. Det var därför jag föreslog att ta en titt på månadsrapporterna, då inser man snabbt att det är bra drag i utvecklingen och pengarna ser faktiskt ut att användas rätt väl än så länge. Det man kan göra är att påminna sig om att... 02/10 Ett rymdskepp i ett ofärdig spel är inte värt 10000. Ett rymdskepp i ett färdigt spel är inte värt 50000-85000 heller (Entropia Universe). Mer realistisk prissättning tack. 01/10 Chris Roberts och grabbarna is at it again, helt sjukt! 01/10 Mja, Jag är en av dem som lägger ner en fin kosing på spelet. Och vad jag ser, läser och får en uppfattning av är att man har inte överdrivet med pengar för att klara sig efter release. De har ändå 4 Studios samt några som har blivit nyligen nedlagda,... 01/10 I slutändan är det ändå tid man köper, på ett sätt. Det är som det är förklarat ett par gånger i lite olika trådar, att alla skepp går att både köpa för in-game valuta eller skapa själv med material som du samlar. Men hur lång tid tar det att skapa dett... 01/10 Mycket tyder i och för sig på att Chris Roberts redan har kosing så det räcker för 10 Star Citizen, och att han helt enkelt är för inkompetent för att hantera de pengar folk redan skickat. Man bör ej missta sig, köper man det här skeppet går det troligt... 01/10 Haha. Det är väldigt svårt att få fram en rättvis titel som alla förstår utan att ha kravet om att de ska veta något om spelet.. Jag tänkte mer på att värsting versionen kostar 10k varav naken versionen av skeppet kostar 3,5k. Därav att saninngen är att... 01/10 $1000 är fickpengar i vissa kretsar och sammanhang. Kan kännas extremt dyrt och vansinnigt för gemene man, men speglar väl att även spelmarknaden består av köpstarka individer och yngre utan betydlig inkomst. Han skulle säkert kunna sälja skepp för $10... 01/10 Det tänkte jag inte på. Skrev först "Lyxigt Star Citizen-skepp...", men strök sen första ordet eftersom det inte speglar vad det handlar om. Samtidigt säger ju "ditt" att det handlar om ett skepp. 01/10
Skicka en rättelse