Trots en ökande digital försäljning är spelkedjan inte orolig - tror starkt på VR.

Vem köper fysiska spel år 2015? I Norden har växlingen mellan skivor och digitalt gått särskilt snabbt och företag som #Paradox Interactive säljer nästan uteslutande spel via nedladdning. Den amerikanska marknaden, där bredband länge inte varit lika utbrett som i till exempel Sverige, har vändningen varit trögare men Gamestops VD tror inte heller att fysiska spel kommer att försvinna helt.

I en intervju med Fortune säger Paul Raines att "fysiska spel aldrig kommer att försvinna" och att de två mediumen kan fungera parallellt. Genom att sälja DLC och sådana saker digitalt har hans kedja en 42 procentig marknadsandel i USA gällande nedladdningskoder. Detta trots att det bara utgör en tiondel av deras omsättning. Han menar också att begagnade spel fortsätter att vara en stark och stabil inkomstkälla för företaget.

Intressant nog ser man en mycket lönsam framtid inom VR. Enligt deras analytiker kommer det finnas 10 miljoner virtual reality-användare i slutet av 2016 och man tror att tekniken med kringprodukter kommer att omsätta 30 miljarder dollar i slutet år 2020.

Ja, tänk vad bra det vore om någon kunde lista ut hur man gör för att kunna ha två operativsystem installerade på samma dator... 03/10 Varför ska man få tillbaks pengar när man spelat klart ett spel? Jag betalar för att spela det, speciellt om det är bra. Är det alltså en gåta för dig att en del faktiskt vill betala fullt pris för ett spel som de tycker är bra? Att man känner, det här... 02/10 Hoppas inte det försvinner iaf. Den dagen kommer jag nog inte bry mig om att spela spel längre. Det är bra med fysiskt man kan lämna in sina spel och få en slant tillbaka osv. Digitala så sitter man där och har spenderat sin peng och kan inte få en kron... 02/10 Varför ska du dela upp det i 4GB filer när USB minnen går att formatera i NTFS som tillåter filstorlekar över 4GB, har du bott under en sten sen 93 eller? 02/10 Måste man påminna gamestop om hur det gick för game? Slutar snart med att gamestop får nedan skylt också rätt snart. http://imgur.com/73RtYnN.jpg 02/10 http://cdn.meme.am/instances/53529697.jpg 02/10 Året är 2152, jorden är insvept i en nukleär vinter som täcker hela jorden. Av mänsklighetens en gång världsomspännande civilisation återstår bara 6 627 isolerade samhällen. Dessa är uppbyggda runt Gamestops butiker där folk handlar spel på plastskivor.... 02/10 Vad är det du inte litar på? DRM lösningarna får du dras med oavsett. Om stödet för ett spel försvinner (servrarna stängs ner ex.) så är du rökt oavsett. 02/10 Ja, jag påstår inte att DRM inte existerar på fysiska kopior. Väldigt många spel i dag måste ju aktiveras via Steam, vilket är sorgligt. Det jag menar är dock att jag kan inte köpa något nytt AAA-spel digitalt, om jag vill undvika DRM, även om den fysis... 02/10 Jag gillar inte DRM och ser helst att det försvinner helt. Men verkligheten är annorlunda. Jag skulle gärna se mer av tillfälliga DRM. Säg att ett spel släpps med DRM för att skydda från piratkopiering i tiden runt spelets release. Sen när det gått t.ex... 02/10
Skicka en rättelse