Trots att de flesta som läser detta förmodligen är mer tekniskt bevandrade än medelsvensson, och kanske till och med får agera ofrivillig support till nära och kära, finns det tillfällen då även vi går bet och står och svär över en router eller krånglande skrivare. Norskägda nätbutiken Komplett storsatsar därför på kundservice och erbjuder gratis support till alla. I vissa fall även hembesök.

Deras kundtjänst har telefontider mellan 08:00-22:00 på vardagar och 12:00-16:00 på helger och i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Lund erbjuder de i vissa fall även hembesök. Du behöver inte ens ha köpt din hemelektronik hos Komplett för att utnyttja servicen.

Vi brinner för service och gillar att hjälpa människor, därför erbjuder vi oss att hjälpa dig med dina vardagsproblem inom hemelektronik.

Vår ambition är att elektronik ”bara ska fungera” och vi vill hjälpa dig hitta en lösning oavsett om det är problem med datorn, tv:n, nätverksinställningar eller installation. Det här gör vi kostnadsfritt, även om du inte köpt varan eller är kund hos Komplett! I vissa fall kan vi även erbjuda hembesök för att lösa dina problem på plats*.

Gör såhär:

  1. Kontakta vår kundservice via telefon, chat eller mail – Vi har öppet alla dagar i veckan.

  2. Vi lyssnar på ditt problem och ser till att boka in ett kostnadsfritt telefonmöte med en supporttekniker som hjälper dig antingen över telefon eller vid hembesök*.

Kontakta vår kundservice, vi har öppet alla dagar i veckan!

Vanliga frågor

Jag har problem med en dator som jag köpt från en annan butik, kan ni hjälpa mig ändå?

Ja, vi hjälper gärna till med ditt datorproblem, oavsett om du köpt datorn hos oss eller någon annan butik.

Jag har problem med mitt hemnätverk och det är lång telefonkö till min bredbandsleverantör, kan ni hjälpa mig?

Självklart! Vi har möjlighet att erbjuda er felsökning och hjälp med dina nätverksproblem, även om ni inte köpt produkterna från oss.

Vi har en TV som vi inte lyckas koppla ihop med vår hifi-anläggning, kan ni hjälpa oss med felsökning/installation?

Vi hjälper gärna till med felsökning via telefon. I vissa fall så kan vi även erbjuda hembesök och installation på plats.

Jag har en mikrovågsugn som inte värmer tillräckligt, kan ni hjälpa till med felsökning?

Nej, vi erbjuder dessvärre ingen support/felsökning inom det här området. Men vi hjälper gärna till med felsökning av hemelektronik som t.ex. datorer, surfplattor, hi-fi, nätverk och datortillbehör.

[i]*Hembesök är endast tillgängligt i utvalda områden: Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Lund

[/i]