Som ni förmodligen vet är det en hel del krig och elände i världen just nu. På tv sänds det galor för att samla in pengar till människor i nöd, och nästa helg drar spelvärlden sitt strå till stacken via initiativet Spelhjälpen. Ett gäng spelentusiaster, podcastare och spelskribenter ligger bakom projektet som går av stapeln den 10:e oktober.

– Vi både älskar spelmediet för dess eskapism och för dess förmåga att föra människor samman och skapa gemenskap. Det är denna gemenskap vi nu vill ta med oss ut från spelens värld, så att vi tillsammans kan göra vår omvärld till en bättre plats, beskriver de på officiella sajten.

Spelmaratonet livesänds till förmån för Läkare utan gränser, som kommer få alla donationer. Förutom massor av spelande ska det också komma inbjudna gäster och tävlas ut fina priser.

Kan ju meddela att Spelhjälpen drog in över 100000 kr till Läkare utan gränser. Sjukt bra jobbat! :) 11/10 Idiotisk jämförelse. Precis som erat beslut. Carl skriver att det är okej så länge det inte urartar i påhopp, och här kommer du å säger att folk inte får skriva vad det vill. Har ni ingen jävla koll på era egna regler? Ni kanske ska skriva ner det som... 06/10 Vi kan ta festmetaforen: FZ är ett hus där vi som bor där ordnar fest, alla som sköter sig är inbjudna. Några kommer dit, börjar gnälla på musiken, reta upp de andra besökarna osv. Vi ber dem sluta, eller så kastar vi ut dem eftersom de inte beter sig... 06/10 Så flyktinghjälp har inte med politik att göra? Lägg av för fan. Säg som det är istället för sketna ursäkter! Jävla hyckleri! Nytt lågvattenmärke av FZ... BRA jobbat där! Här för mig att någon skrev "Vi på FZ tar ingen politisk ställning"(inte de exakta... 06/10 Nyheten handlar om spelprofiler som vill samla pengar till flyktinghjälp. Det gjorde ingen av de raderade kommentarerna. 06/10 ...eftersom det urartade sluger 05/10 Det är ju politik nyheten handlar om! Sluta komma med sådana urkassa jävla ursäkter! Ni klarade inte av top kommentarerna var kritiska. Om ni inte vill ha politiska kommentar så skriv inte om politiska nyheter! Jävla stasi fasoner! DDR kallar er hem....... 05/10 Spelhjälpen – ett spelmaraton för flyktinghjälp .. Och du vill inte att man ska diskutera själva ämnet för insamlingen ? .. Snälla.. 05/10 Nyheten handlar om spelhjälpen. Väldigt, väldigt få inlägg kretsade kring det, det blev istället bråk om flyktingpolitik. Därför rensades tråden, och det ligger ingen politisk ideologi bakom det beslutet. Vi vill att spelsajten FZ handlar om spel främst... 05/10 I en diktatur ska motståndarnas åsikter tystas till varje pris. Så om något sticker i ögonen på medievänstern så tystas det. 05/10
Skicka en rättelse