Dags att börja spara om du vill testa den tidigt.

I januari presenterade #Microsoft Hololens, en augmented reality-hjälm som om man litade på den första filmen har betydande potential. I går berättade företaget att en utvecklarversion ska släppas under första kvartalet nästa år, skriver Ars Technica. Men den blir inte billig — Microsoft vill ha 3000 dollar för den, eller omkring 25 000 kronor.

Prislappen understryker att den här första versionen främst vänder sig till företag och utvecklare, och inte till nyfikna privatpersoner som i #Oculus Rift. Den som vill köpa ett exemplar får också ställa sig i kö.

Tidigare framkom att Hololens drivs av en x86-processor, 2 GB minne, 802.11ac-wifi och har en refreshrate på 60 Hz. Enligt Ars Technica väntas dev-versionen ha liknande hårdvara. En färsk film (se nedan) visar att köparna ändå kan få en rätt cool upplevelse för pengarna.

Kan vara en bra ide att ha koll på verkligheten istället där det finns rånare och ficktjuvar... Vet du hur många Devkits som har sålts världen över? Vad förväntar du dig för pris, 2 kr styck? Det finns folk som lägger 2-3 tusen på ett digitalt gevär och... 10/10 Bara jag som reagerade på att han rör sig otroligt långsamt? Min gissning är att antingen så antingen så valde de någon random på kontoret som uppenabarligen aldrig spelat ett spel ever, eller så känns det lite som att tekniken kanske inte är klar och... 09/10 Kul för de som spelar skräckspel i sitt eget hem. Monster under sängen! :o 08/10 Intressant. Linserna skulle ju behöva fungera som trådlösa skärmar som kopplas till,en enhet man har på sig. Sen behöver man självklart diverse sensorer så att enheten kan se omvärlden man tittar på. Det känns långt in i framtiden. Hololens kommer förmo... 07/10 Nej Rift har aldrig varit tänkt för privatpersoner då de kostar flera tusen mer än vad som är förväntat i retail. Och inte speciellt många privatpersoner köpte kittet heller - kolla på blocket så kanske ni förstår läget. Microsofts kit är inte en skärm... 07/10 Det är lite svårt att vara mobil med en skrivbordsdator. 07/10 Det är bara tjabbel! 07/10 Har hellre processor/GPU kraften i en PC som jag kan uppgradera som jag vill, än i ett par dyrare glasögon som är låsta i prestanda och snabbt blir omoderna. Har ingen konsol av samma orsak. 07/10 Mmo irl <3 07/10 Baserar mina 5 år på detta = https://www.youtube.com/watch?v=ozEwH9v5Fk0 Åh de där va 2012, Vi får inte heller glömma att google glass o Holo Lens stora konkurant Magic Leap. Men nu pratar jag bara Augmented Reality. som du säger. Holo Lens är ju en dat... 07/10
Skicka en rättelse