Hjälteshootern börjar testas inom kort – fast kanske inte här.

#Blizzard har i kväll släppt detaljerad information om betatestningen av #Overwatch, den hjältetunga lagshootern som presenterades förra hösten. Den 27 oktober, om drygt två veckor, drar betatestningen i gång officiellt.

Betan består av två delar: en sluten del med få deltagare där målet är att få in feedback på gameplay, och en med avsevärt fler deltagare, och stresstestning av teknik och servrar på agendan.

Först ut är den slutna betan, och den körs inledningsvis i Nordamerika, följt av Europa och Asien i den ordningen. När Europa på smaka på Overwatch nämns inte, men pressreleasen kan tolkas som att det kan dröja lite.

The first phase of the Closed Beta will deploy on October 27 in the Americas gameplay region, and players may be added gradually to start (with more being invited as new features are ready to test). During this time, we’ll continue to make preparations for our Europe and Asia gameplay regions—our goal is to have Europe come online next, with Asia following at a later date.

Overwatch-betan körs enbart på Windows och kräver (förstås) Battle.net-konto. Båda betaversionerna kräver att du väljs ut att delta – de är alltså inte öppna. Hög tid att ansöka till Overwatch-betan, om du inte redan gjort det.

Klart det gör? Hur jag skriver har inget med hur dålig din läsförståelse är. Det är två helt skilda saker. Du gräver en djupare grop per inlägg du skriver. 15/10 Har du hört talas om stats som Defense? Capture? Tydligen inte. Så jävla enkelt att göra stats så man ser vilka som är dugliga, kan inte ens förstå varför ni argumenterar emot. Du verkade vara helt okej tills du började tjata om K.D, det finns mer stats... 15/10 Om man ska försöka förolämpa nån med avseende på läsförståelse, håller det inte att skriva som en skolkande högstadieelev. 15/10 Tävlingsinriktat som i; två lag tävlar mot varandra. Den med högst K/D kan ha bidragit minst. K/D bevisar ingenting i ett sådant spel. Spellägen som deathmatch/team deathmatch finns inte(i nuläget). 15/10 Jag klarar inte av hålla mitt ord med tanke på hur korkad du är samt att du saknar läsförståelse. Jag spelar spel utan stats, jag tänker däremot inte spela ett spel som Overwatch som kallar sig själv tävlingsinriktat fps utan stats. Tack och hej 15/10 Trångsynt är att inte spela ett spel bara för det inte visar dina stats. 15/10 Jag gillar hur ni alla antar att jag sitter i ett hörn och campar med en sniper i varje spel jag spelar för att jag vill ha en högre k.d. Kan inte förstå varför människor inte vill ha stats på sina spel längre, förstår jag inte alls. Ska vi sluta ha sta... 15/10 Ingen kommer sakna dig, Rambo! 15/10 Va skönt med ett spel utan stats. Ska bojkotta alla andra spel med stats. Tror detta kommer bli riktigt kul. Helst med 4 andra vänner såklart, som i vilka spel som helst med eller utan stats 15/10 Hoppas man får chansen att testa tidigt! 15/10
Skicka en rättelse