Män i trikåer och dinosaurier är inget i jämförelse med Hideo Kojimas avsked.

Att spelbranschen är större än filmditot är vid det här laget en gammal sanning men den blir extra tydligt när man jämför hur mycket pengar som dras in. Enligt Venture Beat är Avengers: Age of Ultron och Jurassic World med på topp 3-listan över filmerna som dragit in mest pengar det första dygnet men de har ingen chans mot #Metal Gear Solid V:s första 24 timmar, inte ens tillsammans.

Avengers-premiären drog in strax över 680 miljoner kr och Jurassic World 665 kr men Hideo Kojimas sista spel med Konami resulterade i 1,45 miljarder kronors omsättning det första dygnet. Siffrorna kommer från Adobe Digital Index rapport om gamingtrender.

Tråkigt att höra att det är så dålig 3D på bio. Tycker själv det funkar riktigt bra med projektor hemma så länge som man kör Blu-ray och inte SBS (youtube, nedladdade filmer osv). 16/10 Fast fortfarande nästan 3x så dyrt på PC och 4-5x dyrare till konsol. Dock tror jag också hela det här med 3D film ha sänkt en del, 3d kvaliten på filmer i Sverige på SF är helt jävla undermåliga. Polen har bättre 3D bio än vad vi har här, och på tvinga... 16/10 En bra tid för oss introverta. 16/10 Förhoppningsvis är detta det sista konami spelet som drar in en stor summa pengar. Då kanske konami får upp ögonen och fattar att de behöver folk som Kojima 16/10 Japp för små knappar på telefonen 16/10 Som jag sagt tidigare, spelpriserna är för höga. att kostnaderna för spelproduktionen har mångdubblats under senare år är irrelevant då spelförsäljningen mer än mångdubblats. 16/10 Är ju bara om man köper på Steam eller PSN. Tror rätt många fortfarande köper i spelbutik eller alternativ digital butik med mycket lägre priser. 16/10 Det är väl dock inte speciellt konstigt... Metal Gear Solid V: 599kr eller mer beroende på var du införskaffar det. Priset för en icke 3D film på Bio: 115kr.. dessutom en många gånger större piratindustri än spel. 16/10 precis bio har ju fan tappat sin charm för väldigt länge sen... och priserna för dricka och godis ska vi inte heller prata om.. nej mys är det hemma som gäller sen länge ;) 16/10 Bio är förlegat. Betala för att ha någon med onormalt hög frisyr framför sig, en lång jobbig jävel bakom sig som kör upp knäna i ryggen på en samt högljudda idioter som måste prata om vad som händer på resten av platserna. Skulle inte tro det va! 15/10
Skicka en rättelse