Du måste hämta lite filer via Steam innan du kan spela. Som vanligt.

Även om du köper #Fallout 4 på skiva får du räkna med en nedladdning innan du kan sätta ner fötterna i det som en gång var Boston. Hela spelet ligger nämligen inte med på skivan. Orsak? Försvåra piratkopiering.

Uppgiften kommer från #Bethesdas Peter Hines, som svarar på installationsfrågor på Twitter. Kontentan är att man utelämnar vissa filer från skivan för att göra det svårare för pirater, och de saknade filerna hämtas via Steam när spelet installeras. Hur stor eller liten datamängd som hämtas framgår inte.

Om du blir upprörd över de här nymodigheterna ska du veta att du inte alls behöver bli upprörd, för det är inga nyheter. Så här har Bethesda gjort med sina pc-spel i ungefär tio års tid, säger Hines. Ingen större anledning att supa dig stupfull och vakna naken i en gränd, således. Så förutom det där obligatoriska kortvariga serverstrulet när ett stort spel som Fallout 4 släpps, ska det inte innebära några större bekymmer. Hoppas vi.

Lika bra att köpa spelet på Steam, när Vegas kom så ville den tanka ner hela spelet från Steam, även om jag hade skivan i. Visade sig att en behövde starta installern med en Switch som sa att spelet skulle installeras från DVD :P 22/10 MGSV:TPP 21/10 Ja, men poängen med denna sorts DRM är att spelet finns inte ute på torrent-sidor INNAN release. Många spel utan liknande DRM läcker ut dagar eller veckor innan release, räcker att det jobbar en oärlig jävel i kedjan av alla som har med leveranser av... 21/10 Jag kör fortfarande Fallout1/2, Alpha centauri, never winter nights, baldurs gate ja listan kan göras ganska lång på spel som jag kör som har 15+ år på nacken. Vissa kan kräva lite meck att få igång absolut men saken är att jag KAN eftersom jag har de... 20/10 Min polare har precis köpt sig ett hus, och internet har strulat som fan där och just nu har han inte ens haft internet på ett antal dagar, så man förstår verkligen dom som klagar 20/10 Fast spel som inte längre kan köras om 10år för att Steam eventuellt gått under, kanske man inte kan spela om man har dem på skiva ändå, eftersom de antagligen inte fungerar med framtidens operativsystem som är aktuella då 20/10 Ok. (Förköpt det digitalt via steam ändå) 20/10 Spelar ingen roll jag har internet, kan dom inte bara släppa spelet NU! 20/10 Kalla mig gammalmodig men går spelet guld så ska det vara ett fullt spelbar version på skivan. 20/10 Orkar inte läsa igenom alla wall of texts. Men som vanligt så lär det inte bli problem för piraterna men för dom "vanliga" som köper skivan.. 20/10
Skicka en rättelse