Miljöpartiets arbetsgrupps förslag om beskattning av bredband fick centerns infrastrukturpolitiska talesperson att se rött.

Gårdagens explosiva nyhet om att Miljöpartiets arbetsgrupp för kulturpolitik föreslår för partiledningen att en bredbandsskatt ska införas, mottogs inte nådigt av FZ-läsarna. Och även Centerns infrastrukturpolitiska talesperson gick i taket.

Så här skriver Anders Åkesson i ett pressmeddelande:

– Miljöpartiet försöker inte ens se bortom Stockholms innerstad. Det här är totalt kontraproduktivt i en tid där vi verkligen behöver få ut bredband i hela landet. Tillgång till bredband är en nyckelfaktor om man vill att det ska gå att arbeta och driva företag i hela landet. Det här är ett totalt huvudlöst förslag som bara leder till generella kostnadshöjningar och sämre bredbandsutbyggnad.

Åkesson fortsätter med att säga att bredband är en demokratifråga, och att med det som utgångspunkt är det fullkomligt galet att det parti som har ansvar för demokratifrågor, via Alice Bah Kuhnke, står bakom idén,

– Det normala är att man höjer skatterna på sådant man inte vill ha och sänker skatterna på det man vill uppmuntra. I Trafikutskottet jobbar vi hårt för att samtliga hushåll, företag och individer ska kunna vara uppkopplad och det här förslaget går i rakt motsatt riktning. Det är förbluffande dumt.

Önskemål om att införa bredbandsskatt har kommit upp tidigare i politiken, senast 2012 då den socialdemokratiska ordföranden i riksdagens kulturutskott, Berit Högman, ville se en skatt för att beivra fildelning.

Håller med dig, men tycker att diskussionerna tyvärr oftast inte lever upp till ordet diskussion här på fz när det handlar om annat än spelrelaterat. 21/10 Men det blir ju väldigt konstig ifall man inte ska kunna diskutera någonting alls som kan tänkas ha en politisk anknytning just för att "unga arga män på högerflanken" då börjar bröla. 21/10 Det är ju trots allt Sverige, vi måste klaga på någonting för att känna att vi lever. 21/10 Gillade mest Centern när det kommer till just detta men när det gäller annat så är jag helt och hållet på din sida och förstår din poäng där med så :) är annars inte så mycket för centern så :P 21/10 http://m.sweclockers.com/nyhet/21212-miljopartiet-fortydligar-kulturpolitisk-rapport-och-beskattning-av-bredband 21/10 Nu gömmer du dig bakom en tunn slöja, en seriös uppföljning kanske skulle vara vad partistyrelsen tycker i om idéerna. Folk har bara intresserat sig för skatten, men jag undrar mest vad de menar med "internet aktörer". Vi har en rätt knepig situation... 21/10 Ja det jag menar är att det finns många kommentarer här som förtjänar att tummas ner istället för att bara tummas upp eller icke alls. Tummen togs väl ner på grund av folk blir lite ledsna i ögat och får sina känslor sårade av minsta lilla. 21/10 Håller med, det räckte med stormen igår över ett uttalande av en politiker. Är det galna kommentarer skrivna av unga arga män på högerflanken ni vill ha så fortsätt. 20/10 Centern som hade ett idéprogram om att införa månggifte, slopa skolplikten och skrota Arbetsförmedlingen. Kanske dom har skitit i ditt blåa skåp ? :) Det finns ett par till heta potatisar som jag väljer att hoppa över för annars lär det brinna till utav... 20/10 Tack Centerpartiet för att ni visar vart skåpet ska stå! Löv you! :) 20/10
Skicka en rättelse