Första chansen att spela Id Softwares fjärde Doom-spel.

I dag får världen för första gången testa #Doom, det fjärde spelet i #Id Softwares lindrigt sagt stilbildande shooterserie. Det rör sig om ett multplayertest där en liten grupp utvalda deltagare får köra alpha-kod, och den testas på Windows, PS4 och Xbox One.

Testet börjar klockan 18:01 svensk tid och avslutas 5:59 måndag morgon. Spelformen är team deathmatch (6 mot 6 spelare) på en karta vid namn Heatwave. Sex vapen och två sorters utrustning ingår, plus power-ups som demon rune (en spelare förvandlas till en Revenant med dubbla raketkastare och jetpack), quad damage och maffiga gauss cannon.

Helgens alpha-test handlar om att testa spelkoden i skarp miljö: hur serveranslutning och annan teknik fungerar. Feedback om gameplay från testarna kommer i andra hand, även om man kommer lyssna också på det.

För chans att delta i Doom-alphan måste du sitta på en Doom-betakod från köp av #Wolfenstein: The New Order på skiva, alternativt om du förhandsköpte Wolfenstein före den 26 maj 2014.

Filmen nedan ger en inblick i hur Doom kommer se ut (på konsol, ser det ut som). Vad tror du – har #Id Software fortfarande något att tillföra fps-genren eller är deras tid förbi?

Lägre som i att gameplayet ser otroligt mycket tråkigare ut i artikelvideon än i videon jag länkade. :P Förstår att det är tråkigt att folk är negativa men jag kan själv inte se något i videon som inte gjorts bättre förut. Förhoppningsvis håller multipl... 24/10 Det där var tider, Håller med dig skulle också vilja se något nytt i quake 3 stilen. 24/10 Ingen som vill sälja sin Alpha för en bra slant? 24/10 Var det fler än jag som fick den tråkiga nyheten: "Sorry, but according to Steam, you are not eligible to participate in the DOOM Closed Alpha." ? 24/10 Håller med. Spelet är perfekt i mindre doser (låt säga runt 1-2 timmar åt gången). Ja, monstret är rätt op och även vissa vapen. Men det är bara alpha, så mycket kommer ju hända till release. Buggfritt för mig också. 24/10 Jag tycker att det är riktigt grymt! Mycket välarbetad motor, flyter suveränt även om jag inte har den tyngsta burken. Riktigt kul om än något obalanserat idag imo. För att vara en alpha är det väldigt buggfritt. Jag tror det här kommer bli succé faktis... 24/10 Igår när jag testade alphan första gången så gillade jag faktiskt inte riktigt det långsamma tempot (jämfört med Q3/QL) men faktum är att nu efter att ha kört ett gäng matcher så gillar jag det. Saknar lite inställningar såsom FOV och att kunna gömma... 24/10 FPS är alltid välkommet. Men att man ska behöva se en "scriptad hand" i bild bara för att man drar sig upp på en avsats? Det finns en anledning att man tidigare i nästan alla spel har uteslutit sådant. Vad hände med att lita på spelarens fantasi? En del... 24/10 det dök upp i steam, heter CLOSED ALPHA med stora bokstäver 24/10 Japp, dom varnar rätt friskt när man startar det. Tänkte att 2 bilder på menyn inte kan skada någon :). 24/10
Skicka en rättelse