Inte särskilt svårt att göra en pc-version, enligt utvecklarna.

I likhet med föregångarna är #Halo 5: Guardians så här strax innan releasen en Xbox-exklusiv affär. Spelet släpps till krysslådan den 27 oktober, men det kan mycket väl hända att spelet dyker upp till Windows vad det lider. Det berättade Frank O’Connor, ansvarig för Halo-franschisen, i en Twitch-sändning av Gamesradar, skriver VG247.com.

– Det finns stora chanser att Halo 5 kan dyka upp på pc, sa O’Connor. Inga tillkännagivanden nu men det är absolut en rimlig möjlighet.

Och det ska inte vara så våldsamt svårt att koda en Windows-version av Halo 5, eller att få den att dra nytta av fördelarna med den kraftigare pc-plattformen.

– Vi har utvecklat spelet på en Intel-plattform. Det skulle inte vara världens svåraste sak att flytta det till pc och dra nytta av dess fördelar. Men inga tillkännagivanden i dag i denna chat.

De båda original-Xbox-spelen #Halo: Combat Evolved och #Halo 2 släpptes sedemera till pc, men efter klivet till Xbox 360 har Windows-världen fått klara sig utan Halo. Något det framöver alltså kan bli ändring på.

FZ recensionsspelar Halo 5: Guardians när det här skrivs. Du läser vår recension på måndag morgon.

Skicka en rättelse