I november släpps Valves vardagsrumsdatorer - vilka spel kommer de att klara av?

Valve är ute efter din vardagsrums-tv. Med Steam Machines hoppas de bli ett med din maskinpark som huserar i familjesalongen men vilka spel kommer dessa nätta maskiner egentligen kunna köra?

Destructiod har jämfört specifikationerna för Alienwares första maskiner för Steam OS, som finns i tre olika prisklasser och prestanda. Det som är lite oroande är att varken Fallout 4 eller #Star Wars: Battlefront, två av vinterns stora releaser lär flyta särskilt bra på dem.

Det stora problemet är att även den mest kraftfulla modellen endast har 2 GB grafikminne, där såväl postapokalypsen och en galax långt, långt borta har 4 GB som rekommenderat. Dock är grafikkresten specialtillverkad för just Steam Machines så det är möjligt att drivrutiner ordnar upp situationen.

PS4 verkar prestera som 750 Ti i vissa spel. Byter man till 750 så sjunker priset med hela 200 kr. Alttså ca 4100 kr. 1TB HDD kostar samma som 500GB så priset ändrar knappt. PS4 1TB Ultimate Player Edition kostar 3599 kr. Finns också en version som inkl... 31/10 Det går inte uppgradera gpu(och cpu?) i alienwares steammachine.. Det är en integrerad grafik-krets som är avsedd för laptops.. 860 m nånting läste jag på ngt forum... Så grattis till er som köpt/kommer köpa alienware..ni får typ en stationär laptop med... 26/10 Nja, det har mer att göra att till konsolerna så är optimeringen bättre, man kodar mer specifikt för hårdvaran. Om DX12/Vulcan blir normalt så kan PCs effektivitet däremot ta ikapp och p.g.a bättre hårdvara bli rejält bättre än konsolerna. 25/10 Nu är jag ingen expert på området, även om jag kan och har byggt datorer tidigare. Om man nu bygger ihop en PC med exakt samma komponenter som PS4 så blir den väl sämre pga av ett mer krävande OS? 25/10 PS4 har ett grafikkort motsvarande 750, ej TI-varianten som du jämför i ditt exempel. Sedan kan du fetglömma att hitta en PS4 för 3350 kr i 1TB-varianten, den kostar 4 k. Din jämförelse ger inte rättvisa. 25/10 Jag förstår inte vilken målgruppen är. Man kan ju få samma prestanda mycket billigare eller långt bättre prestanda för samma pris om man bygger en dator själv och köper en SteamLink för $50. 25/10 Inte heller jag är imponerad av SteamMachines. Fantastiskt koncept på så sätt att jag vill ha tillgång till mitt Steambibliotek på min konsol, men om konsolen kör ett OS som inte kan spela alla mina spel, och om maskinen dessutom är för klen, då är ju... 25/10 Eftersom Steam Machines i princip är PC-burkar, är det fritt fram att göra vad du vill. Installera Windows 10, så är prestandan löst! Framförallt med den här: http://www.webhallen.com/datorer_och_tillbehor/kampanjer/steambox-webhallen_steamconfig/ Själv... 25/10 Och du spelar alla dina spel under FreeBSD eller? Det finns inga OS som automatiskt drar till sig virus och malware utan det handlar helt och hållet om hur användaren brukar sin maskin. Om du använder SteamOS som det är avsett, alltså för att ansluta... 25/10 Ett sätt vore att bygga steam machines i olika klasser och sedan dela in alla spel på steam i motsvarande klasser. Lätt att se vad man kan spela med sin maskin. Klass 1 kan t ex vara Braid, Limbo eller andra äldre spel. Högre klassning på mer krävande... 24/10
Skicka en rättelse