Många av oss äldre damer och herrar har säkert någon gång slitit sig i håret på grund av #Dragon's Lair till NES. Ett spel som hade smått fantastisk artwork, men vars kontroll var allt annat än förlåtande. Trots det filmiska inslagen i serien har det aldrig blivit något mer än ett par spel – till nu.

Spelets skapare Don Bluth och Gary Goldman har bland annat jobbat med filmer som Resan till Amerika, Brisby och Nimhs hemlighet och Titan AE. Därför säger de sig ha koll på vad som krävs och detta är en sjuhelsikes massa pengar. Därför tar de till Kickstarter för att skrapa ihop till 550 000 dollar, som ska gå till en tio minuters snutt som de sedan ska använda för att sälja in själva filmen till en studio med rätt resurser. En animerad film av hög kvalitét kostar nämligen runt 70 miljoner (DOLLAR!).

https://www.kickstarter.com/projects/donbluth/dragons-lair-the-movie/widget/video.html

Fler än jag som läste Gary Oldman i stället för Gary Goldman? :) Ingen bra start om någon med det efternamnet startat en kickstarter och dessutom för Dragons Lair... Spelade NES versionen (som är väl top 10 av dom värsta spelen till NES). Får rysningar... 29/10 Det görs vettiga animerade rullar i parti och minut vars kostnader får dessa att verka precis så astronomiska som det är. Endast i Hollywood är dessa siffror annat än bisarra. 29/10 Usch vad det kliar i kroppen när kickstarter används till sånt här skit. (skit i det här fallet = professionella animatörer som vill ha betalt för att göra sin sales pitch till en sjukt stor studio) Varför kan dom inte göra pitchen själva? Dom vill så... 29/10 Sweet memories! Ingen aning om hur mycket jag spelade bort på Dragon's Lair i arkadhallen på Gröna Lund men det var nog en hyfsad hög. :D http://s30.postimg.org/7mfapfg69/dragons_lair_cabinet.jpg 28/10 Ogillade arkadspelet. HATADE NES-spelet o C64 spelet. Nu vill nån pappskalle göra en film av det? Underbart! Var skriver jag på? 28/10 Det spelades på C64 och Amiga ett bra tag innan det kom till NES. :) Apropå film så älskade jag 'Mrs. Brisby and the rats of Nimh', tack för att ni påminde mig om det mästerverket! 28/10 Det finns på Steam. Har för mig att de lagt in så att man kan se alla scenerna som bonus utan att behöva spela. 28/10 Varför ska ett puckat spel ha en film? :) 28/10 Varför inte bara släppa spelet igen fast utan QTE's så är det klart. 28/10 Oj läste jag rätt 550 000 dollar för att göra 10min "snutt". Låter kontstigt.... 28/10
Skicka en rättelse