Glada försäljningssiffror redan innan prissänkningar och julhandel fått effekt.

Playstation 4 fortsätter att sälja bra. Den sista september i år hade #Sony-konsolen sålts i 29,3 miljoner exemplar världen över sedan debuten i november 2013. Det är en ökning med 4 miljoner enheter under kvartalet som slutade den 30 september, enligt siffror publicerade av Eurogamer.

Som jämförelse hade PS2:an sålts i nära 25 miljoner exemplar under sina två första år. Med tanke på att PS2:an såldes i hisnande 155 miljoner exemplar mellan 2000 och 2012 vågar vi tro att Sony gillar PS4-siffrorna. #Nintendos framgångssaga Wii såldes under samma livslängd i nära 35 miljoner ex, Xbox 360 i 13,4 och PS3 i 16,6, och totalt har det sålts 101 miljoner Wii och ungefär 84 miljoner av PS3 respektive Xbox 360. Vi har inga Xbox One-siffror, men den sägs sälja snabbare än föregångaren Xbox 360.

Noterbart är PS4-priset har sänkts med ungefär motsvarande 500 kronor i Japan, Nordamerika och Europa efter det att säljsiffrorna mättes. Om 30-miljonersvallen fortfarande lever kommer den defintivt vara sprängd efter att tomten handlat upp sig på tillräckligt många konsoler för att fylla julklappssäcken.

Tycker inte det har hänt så mycket sen launch, men det kanske bara är jag. Sen är ju YouTube (som alla spel presenteras igenom) lite av ett undermåligt sätt att visa upp grafiken på då bandbredden på de flesta videos är så pass låg att man inte kan se... 29/10 Jag förstår hur du menar, men du måste väl ändå känna av att laddtiderna är helt annorlunda och att konsollen reagerar betydligt snabbare när du navigerar menyer, kör spelet i bakgrunden och hanterar tjänster eller bara kör bakgrundsappar? För att inte... 29/10 Allt handlar inte om grafik, men jag själv ser en stor förbättring. Kanske inte på PS2 -> PS3 nivån, men då får du också ta i åtanke att det var en övergång från SD till HD. Inte för att nämna att TVapparaterna under samma tidsperiod gick från CRT till... 29/10 Första ps3an som man byter hårddisk på till ssd är ps3.1. Lite bättre, men knappt. Jag själv tycker att spel i varje gen tidigare vart mest som lika generationen innan i början (väldigt liten skillnad) och briljerat som mest i slutet. Kommer vara samma... 29/10 Betydligt större markna nu än va det var när ps2'an släpptes. Klart att den skall sälja bättre då. 29/10 Jag sa inte att de ser lika ut, jag sa att jag knappt ser någon skillnad. Alltså ser jag en liten skillnad men jag tycker inte den är tillräckligt stor för att kalla det "next-gen". Jämför PS1 med PS2, eller PS2 med PS3 och ni kommer genast se vilken... 29/10 Saknar Sega. 29/10 Det är ju tack vare alla indie spel. 29/10 Det kommer ju fler spel till PS4 än någon av de andra konsolerna? 29/10 Så när jag säger att spelen både ser bättre ut och flyter bättre på ps4 än ps3, så är det andra ord för "OMG! Den här grafiken is da shizzle! Ååååh flyyyytet då? År 5700 ÄR HÄR!"? 29/10
Skicka en rättelse